DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

Utolérhetik-e a Red Bullt? Verstappen kétli

Bár Horner tart a riválisok fejlesztéseitől, a regnáló F1-es világbajnok szerint elég masszív az előnyük versenytempó terén, s ők sem ülnek a babérjaikon.

Öt futam ment le a 2023-as Formula-1-es évadból, s eddig mindegyiken Red Bull-siker született, ráadásul az Ausztrál Nagydíjat leszámítva, ahol Sergio Perez borzalmas szombatot fogott ki, mindenhol kettős győzelmet aratott a gárda. Miamiban is egyértelműen látszott, hogy komoly fölényben van a címvédő istálló, Christian Horner csapatfőnök el is ismerte, hogy néha eltűnődik rajta, hol vannak a többiek.

Horner szerint ugyanakkor nem lankadhat a figyelmük még, mert a fejlesztések – főleg a Red Bull költséglimit-túllépés miatti korlátozott szélcsatornás ideje okán – még változtathatnak az erőviszonyokon:

f1-verstappen-redbull-miami



„Nem tudom. Még mindig hosszú a szezon, a Mercedes pedig például rengeteg fejlesztési idővel rendelkezik. Meglátjuk, hogy továbbra is komoly fejlesztésekről hallunk-e a Mercedesnél és jelentősekről a Ferrarinál. Szóval ha tényleg lesz B autójuk, akkor gyorsan változhatnak a dolgok”  – vélekedett Horner.

 

Verstappen: Mi sem ülünk a babérjainkon

Hornernél sokkal optimistább – mármint a saját szempontjukból – véleményt fogalmazott meg az idei harmadik győzelme után Max Verstappen: „Elég tisztességes előnyünk van, különösen a versenyeken. Egy körön néhány pályán nyilván közelebb lesz néhány autó vagy akár elénk is kerülhetnek, mint láthattuk Bakuban. De úgy gondolom, a versenytempó terén elég nagy jelenleg az előnyünk.”

„Nem arról van szó, hogy a többiek hozzák az újításaikat, mi meg egy helyben állunk. Szóval remélhetőleg úgy tudjuk folytatni, ahogy jelenleg csináljuk” – tette hozzá a vb-éllovas.

A holland a Miami Nagydíj első szakaszában bemutatott felzárkózásával (a 15. körre ért fel a második pozícióba a kilencedikről indulva) példálózott: „Csak próbáltam kimaradni a balhéból az elején, mert a körülöttem lévők mind a lehető leggyorsabban pozíciókat akartak nyerni az első körben. De tudva, hogy gyors az autónk, amint lenyugodtak a kedélyek, igyekeztem egyesével levadászni őket. Ez elég jól működött. Még egy hármas előzésem is volt az egyenesben, ami elég szórakoztató volt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: