DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Magnussen jól szórakozott a Leclerc elleni csatában

Nagyszerű hétvégét zárt a Haas dán versenyzője, aki a negyedik helyről indulhatott Miamiban, majd végül a pontszerzők között zárt. Kevin Magnussen szerint kihozták a helyzetből a maximumot, a Leclerc elleni csatát pedig nagyon élvezte.

Az idei szezonban másodjára szerzett pontot Kevin Magnussen. Az amerikai istálló pilótája ezzel csapatának hazai környezetben okozott örömet az Egyesült Államokban, arra pedig némi szerencsével már a szombati időmérő edzés végén jó esélye nyílt, hogy a legjobb tíz között zárjon.

A kvalifikáción ugyanis a dán pilóta egy kifejezetten jó kört rakott össze, az élcsapatok versenyzői közül pedig ketten is hibáztak. Charles Leclerc balesete ráadásul véget is vetett az edzésnek, így Magnussen megtarthatta negyedik pozícióját, ám a futam elején kissé megnehezítette a saját dolgát, mivel a rajtja nem sikerült túl jól.

Ennek ellenére a pontszerzők között maradt, a verseny után pedig igyekezett reálisan értékelni a helyzetet.



„Úgy gondolom, hogy ez egy erős hétvége volt, nagyon stabilak voltunk. Nyilvánvalóan egy pontnál kicsit többről álmodtam, de azt hiszem, minden nagy csapat befejezte a versenyt, és nem volt gondjuk, így elég nehéz verseny volt a pontszerzés” – idézte a tizedik helyen leintett pilótát a RacingNews365.

„Nem voltak ajándék pontok, de így is szereztem egyet, szóval elégedett vagyok vele. Valószínűleg egy kicsit nagyobb volt a gumikopás mértéke, mint szerettem volna, de úgy gondolom, hogy egy jó lépést tettünk előre ezen a hétvégén” – folytatta a 30 esztendős pilóta.

Meccsben volt a Ferrarival

A rajtot Leclerc sem kapta el jól, aki az autójára is elég sokat panaszkodott, a futam jelentős részében pedig a Haas versenyzőjével viaskodott. Ezt a csatát Magnussen is élvezte, bár utólag belátta, az abroncsok vártnál nagyobb kopásához ez is hozzájárulhatott.

„Hosszú harcot vívtam Leclerc ellen, ami kemény volt a gumiknak. Így utólag visszagondolva talán jobban kellett volna vigyáznom ezekre. Mindegy is, azt hiszem, erős napot zártunk és szereztünk egy pontot. Természetesen jól szórakoztam, de jobban szerettem volna csaták nélkül csak előrébb lenni” – fűzte hozzá értékeléséhez Magnussen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: