DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Ezt várja az imolai fejlesztéstől a Mercedes

A következő futamon érkezik a régóta ígért fejlesztési csomag, de Toto Wolff jelezte: nem fél másodperces gyorsulásra, inkább iránymutatásra számítanak.

Amióta a bahreini évadnyitón világossá vált, hogy a Mercedes továbbra sem tudott igazából előrelépni az egyedi koncepciójával, a csapatnál mindenki az imolai fejlesztésekről beszélt mint a javulás legfőbb kulcsáról. Nos, a következő futam már az Emilia-romagnai Nagydíj lesz, ám a Miamiban látott felzárkózást is óvatosan értékelő csapatfőnök, Toto Wolff igyekezett hűteni a kedélyeket – egyúttal újabb részleteket árult el arról, mi is érkezik a W14-eshez másfél hét múlva:

„Kordában kell tartanunk a várakozásainkat, mert egy olyan fejlesztési csomagot fogunk hozni, amely új felfüggesztésrészeket, új karosszériát és még néhány dolgot tartalmaz. De az F1-ben töltött 15 évem alatt egyszer sem láttam olyat, hogy valaki csodaszert vetett volna be, amivel hirtelen fél másodperces teljesítményt lehet találni” – idézi Wolff szavait a Motorsport.com.

f1-hamilton-mercedes-miami-2



„Szóval eléggé kétlem, hogy ez fog történni. De azt várom, hogy ezzel bizonyos változókat kivegyünk a képletből, ahol bevethettünk volna valamit, amit nem értünk az autón. Remélhetőleg egy stabilabb alapunk lesz, aztán meglátjuk, hogyan léphetünk onnan tovább.”

Amikor rákérdeztek, hogy milyen változókat szeretne kiiktatni, Wolff elsődlegesen azt emelte ki, hogy az imolai fejlesztési csomag jelentheti a kulcsot számukra a jövőbeli irányhoz:

„Úgy gondolom, leszorítóerőt szeretnénk találni és igyekszünk a lehető legjobb munkát végezni mechanikus téren. Bevetünk egy új karosszériát, új padlólemezt, valamint egy új első felfüggesztést, ami elég jelentős. Ez egy jelentős műtéti beavatkozás.”

„Sokat fogunk tanulni a virtuális világban, hogy hol van köridő. Ezért fog segíteni nekünk a fejlesztés meghatározni az irányt, valamint megérteni a különböző területeket, amelyek szerintünk szerepet játszhatnak abban, hogy ennyire mérgező vezetni az autót.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: