DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

„Túszcsere” a Ferrari és a Red Bull között? Horner reagált

A Red Bull F1-es főnöke állítja: a pletykákkal ellentétben egyetlen felsővezető sem tervez átigazolni tőlük Maranellóba.

Még a múlt héten jelentették be, hogy a 2023-as idény végén távozik az AlphaTauri csapatfőnöki posztjáról Franz Tost, a helyét pedig a Ferraritól érkező Laurent Mekies veszi majd át. Frederic Vasseur, a maranellóiak csapatvezetője a bejelentést „agresszívnek” nevezte Bakuban, s egyúttal utalt rá, hogy még hosszú „kertészkedési szabadság” várhat a sportigazgatójukra, mielőtt csatlakozhat a faenzai alakulathoz.

Ahogy arról a Formula Podcast legutóbbi adásában (amely lentebb hallgatható) is hosszasan szó esett, s ahogy arról azóta több sajtóértesülés is beszámolt, a Ferrari ezzel egyidejűleg igyekezett megszerezni néhány komoly szakembert a Red Bulltól. A lapértesülések arról szóltak, hogy ez is része lehet egy olyan megállapodásnak, amelynek keretében Mekies is hamarabb csatlakozhatna az AlphaTaurihoz.

f1-horner-redbull-miami



Ám amikor Christian Hornernek, a Red Bull csapatfőnökének mindezt felvetették a Miami Nagydíj péntekjén tartott sajtótájékoztatóján, akkor a Formula.hu jelenlétében cáfolta, hogy bármilyen magas beosztású csapattag tervezne távozni a Scuderiához:

„Mint mindig, rengeteg a spekuláció. Lesz-e túszcsere Laurent Mekies kapcsán? Nos, nekünk nincsenek túszaink. A Ferrarihoz való személyzeti mozgást illetően sem a felsővezetésben, sem közép szinten nincs tervben ilyesmi.”

„Azok a személyek, akiket szóba hoztak a Ferrarival, odajöttek hozzám a múlt héten, hogy kifejezzék a hitetlenségüket a pletykák kapcsán. De ez a Formula-1, elkerülhetetlen, hogy ilyesmi történjen. De nincs tervben, hogy a csapatunk felsővezetésének bármely tagja átigazoljon Maranellóba” – fogalmazott Horner.

Fontos persze kiemelni, hogy a Red Bull-főnök itt a magas beosztású szereplőkről ejtett szót: több lap is úgy tudja, hogy „alacsonyabb szintekről” így is igazolt át a Ferrari szakembereket a műszaki részlegük erősítése érdekében.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: