DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Nem avatkozik be a Red Bull a házi csatába, amíg…

Helmut Marko, az energiaitalosok F1-es tanácsadója egyelőre nem aggódik a Verstappen és Perez közötti harc miatt – bár egyértelmű favoritja van.

Az első négy forduló alapján a Red Bull toronymagasan kiemelkedik 2023-ban a Formula-1-es mezőnyből: bár Charles Leclerc szerzett pole-okat Bakuban, az eddigi összes versenyt és az egyetlen sprintet is a bikák nyerték, ráadásul háromszor kettős győzelmet arattak.

Így a rajongók számára az egyetlen reményt a kiélezett vb-harcra az energiaitalosok házon belüli csatája jelenti – s egyelőre ez hellyel-közzel él is, hiszen mind Max Verstappen, mind Sergio Perez két-két győzelemmel áll (plusz a mexikóié lett az azeri sprint). A hatpontos különbség kettejük között elsősorban utóbbi borzalmas melbourne-i szombatjának tudható be, anélkül Perez szerint is neki kellene vezetni a vb-tabellát.

f1-verstappen-perez-baku-redbull



Christian Horner csapatfőnök az Azerbajdzsáni Nagydíj után elmondta, hogy a futamot megelőzően csak arra kérték pilótáikat, hogy ne ütközzenek össze, mint 2018-ban Verstappen és Daniel Ricciardo, ezen túl viszont nem szólnak bele a küzdelembe, s Helmut Marko is állítja, hogy egyelőre szabad a verseny közöttük:

„Bakuban mindketten a végéig harcoltak a leggyorsabb körért. Amíg minden észszerű keretek között marad, nem fogunk beavatkozni. Nem kell aggódni a csapaton belüli légkör miatt, rendben van. Perez felébredt Azerbajdzsánban, Max pedig igazán beletapos a gázba. De nyugodt vagyok ezzel kapcsolatban: amíg kiemelkedünk, egy ilyen csapaton belüli párharc mindenkinek jó” – nyilatkozta a Red Bull tanácsadója az OE24-nek.

 

Marko szerint egyértelmű, ki a favorit

Bár a 80. életévét nemrég betöltő szakember szerint tehát szabad a csata a két Red Bull-os között, azért Marko nem tagadta, hogy továbbra is Verstappent tartja a favoritnak, szerinte a holland már Miamiban vissza fog vágni:

„Arra számítok, hogy ott ismét Max lesz elöl. Az időmérőn, akárcsak Bakuban, Leclerc megint gyors lehet, de a futamnak a miénknek kell lennie. És kitartok a véleményem mellett: egy teljes szezonon át Max Verstappen az igazi, ő a kiegyensúlyozottabb.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: