DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 21. kedd
F1

Volt potenciál a Haasban a pilóták szerint

A csapatok közül a Haas volt a legnagyobb vesztese a pénteki kvalifikációnak, az istálló pilótái a 17. és 18. helyről várhatják a futamot. A helyzet azonban nem olyan rossz, mint amilyennek tűnik.

Stabilan a középmezőny tagja volt a szezon első versenyein a Haas, Bakuban azonban szörnyen kezdték a versenyhétvégét. Kevin Magnussen már a szabadedzésen küszködött – a csapat tájékoztatása szerint üzemanyagnyomás-csökkenést észleltek autójában –, a dán pedig a Q1-et sem tudta végigcsinálni egy újból felmerülő probléma miatt. Csapattársa, Nico Hülkenberg szintén gyenge tempót diktált, így mindkét Haas-versenyző búcsúzott az időmérő első szakasza után.

„Nem tudom pontosan, mi volt a baj, de úgy éreztem, vagy az erőforrással, vagy az elektronikával lehetett valami, gyújtáskimaradást észleltem. Már az első Q1-es gyorskörömön előjött ez a probléma, úgyhogy elég sokat vesztettem ezzel. Be akartam fejezni a végén a körömet, de a csapat kihívott, hogy óvja a motort. Egyébként pedig jónak éreztem az autót, a tempó megvolt, úgyhogy nagy kár érte” – értékelt Magnussen a Formula.hu jelenlétében.



 

Hülkenberg csalódottan értékelt az időmérő után: „Nehéz volt felvenni a ritmust a piros zászlók és a sok várakozás miatt, de ez nem kifogás. A köreim nem voltak olyan tiszták, mint amilyenek lehettek volna, a Q2-be jutás lehetséges és reális lett volna, de ezek az apró dolgok megakadályoztak engem a továbbjutásban. Minden körömben csupán egy kanyar volt, ami a különbséget jelentette, szóval elég csalódott vagyok. Nagyon szoros a csata, egy apró köridőbeli eltérés is több pozíciót jelenthet, de úgy érzem, ott vagyunk a középmezőnyben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: