DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 21. kedd
F1

Verstappen: Csak egy autót kell megelőznünk

Az idei szezonban először nem a Red Bullé lett a pole-pozíció, ám Verstappen így is bizakodva várja a futamot. Perez ezzel ellentétben némileg csalódott.

Az előzetes várakozásoknak megfelelően több piros zászlós szakaszt is hozott az Azerbajdzsáni Nagydíj péntek esti időmérő edzése, amelyen idén először nem a Red Bull örülhetett, hiszen Charles Leclerc elorozta a pole-pozíciót a másodikként végző Max Verstappentől, akit csapattársa, Sergio Perez követett a harmadik helyen. A kétszeres világbajnok holland az első Q3-as próbálkozásokat követően az élen állt, miután ezredre azonos kört futott Leclerc-kel, ám a holland hamarabb teljesítette a körét. A Ferrari pilótája a második körén még tovább javított, így Verstappen kénytelen volt megelégedni a második hellyel.



 

„Itt mindig nehéz egy tökéletes kört összetenni. A második próbálkozás előtt valami mással próbálkoztunk a kivezető körön, ami végső soron talán nem tett jót a köridőnknek. Mindazonáltal megvan a második hely, illetve tudjuk, hogy jó autóval rendelkezik, tehát nem olyan rossz a helyzet. Nyilván elölről szeretnél rajtolni, de összességében csak egyetlen autót kell megelőznünk” – magyarázta Verstappen közvetlenül a leintést követően.

Perezt nem lepte meg a Ferrari tempója

Perez – csapattársával ellentétben – nehezebben tudta megemészteni az eredményt, bár elismerte, hogy nem érte őket váratlanul a Ferrari feltámadása. „A Q1 igazán nehéz volt a sok piros zászlóval,  mert ugyanazon a szetten kellett maradnunk. Nagy kihívást jelentett ennyire kevés gyakorlással hozni a teljesítményt. Egy kicsit csalódott vagyok, mert úgy éreztem, hogy többet érhetek el, de nem sikerült tiszta kört futnom. Tudtuk, hogy a Ferrari nagyon erős lesz itt, és úgy érkeztünk ide, hogy ők jelentik majd ránk a legnagyobb veszélyt, emellett Charles is hatalmas kört teljesített” – zárta értékelését a mexikóit pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: