DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

A tabella nem tükrözi hűen az autóban rejlő potenciált – Vowles

Többet érdemelt volna a Williams az első három futamon egyetlen pontnál – véli a csapatfőnök, James Vowles, aki a sprinthétvége miatt káoszt vár Bakuban.

Bár a Williams csupán a konstruktőri tabella utolsó helyén szerénykedik a 2023-as F1-es szezon első három versenyhétvégéjét követően, a grove-i istálló berkein belül bőven van ok az optimizmusra, hiszen az FW45-ös versenygép egyértelműen utolérte a középmezőny második felét. Alexander Albon már rögtön a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon megszerezte a patinás alakulat első idei pontját, ám azóta a remek formában versenyző thai pilóta és újonc csapattársa, Logan Sargeant sem tudta gyarapítani a termést.



A Williams szezon előtt kinevezett csapatfőnöke, James Vowles biztatónak találja az istálló eddigi teljesítményét, sőt mi több, szerinte a bajnoki tabella nem is tükrözi hűen a csapat idei teljesítményét. „Három futamot követően a biztató az első szó, ami eszembe jut, mert eddig mindhárom hétvégén a pontszerző helyekért szállhattunk harcba, ez pedig a jövőben is folytatódni fog. Megyünk Bakuba, amely véleményem szerint szintén egy kedvező helyszín az autónk számára. Ugyan csupán egyetlen ponttal állunk a bajnoki tabella 10. pozíciójában,  véleményem szerint ez nem tükrözi hűen azt a munkát, amit eddig az autóba fektettünk, valamint az autóban rejlő teljesítményt” – magyarázta a brit szakember a Williams hivatalos weboldalára feltöltött videóban.

 

Káoszba fullad a bakui F1-es sprint?

Vowles szavait alátámasztja, hogy Albon Melbourne-ben a hatodik helyen haladva volt kénytelen feladni a küzdelmet, a tavalyi szezonból kiindulva azonban a hosszú egyenesekkel teletűzdelt azerbajdzsáni aszfaltcsík ismét kecsegtető lehetőséget kínál a Williams kevés leszorítóerőt termelő konstrukciójának a pontszerzésre, illetve természetesen az idény első sprinthétvégéje is felkavarja az állóvizet a jellemzően egyébként is eseménydús bakui hétvégén.

„Jön az Azerbajdzsáni Nagydíj, ami egy sprinthétvége lesz, valószínűleg apróbb szabálymódosításokkal. Mindettől függetlenül egy sprinthétvége azon a szűk, kanyargós pályán, a vár melletti résszel egybekötve vélhetően kisebbfajta káoszt fog okozni” – jósolta Vowles.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: