DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 23. csütörtök
F1

„Alonso példája motiválja a csapatot” – Krack

Nem győzte dicsérni kétszeres F1-es világbajnok pilótáját az Aston Martin csapatfőnöke: szerinte rengeteg adott az istállónak az érkezése.

Fernando Alonso szereplése és az Aston Martin előretörése a 2023-as Formula-1-es pozitív meglepetése eddig: a spanyol és új csapata eddig mindhárom nagydíjon a dobogóra állhatott. A legutóbbi, melbourne-i pódium esetén a csapat szerelői a kétszeres F1-es világbajnok nevét skandálva énekeltek, ez pedig Mike Krack szerint megmutatja, mennyire fontos része az alakulatnak a 41 éves pilóta:

„Úgy gondolom, alapvetően ez a megerősítése volt annak, hogy hol is áll a csapaton belül. Rengeteg energiát és pozitív világlátást hozott magával, amikor megérkezett” – idézi a csapatvezető szavait a Motorsport.com szakoldal.

f1-alonso-aston-melbourne-podium



„Olykor ő jár elöl példával. Nagyon korán érkezik, igazán keményen dolgozik, és ezt a példát látja mindenki, és ez magával ragad és extra motivációt ad. És szerintem az, hogy a nevét énekelték, számára is megerősítette, hogy mennyit adott a csapathoz.”

Krack azt is elmondta, hogy a szezon előtt nem hitte volna el, hogy rögtön három dobogóval nyitnak, és kiemelte Alonso konstans teljesítményét: „Hihetetlen a kiegyensúlyozottsága. Ha megnézzük eddig az év összes menését, mindig ott volt a topon, az összes első és második szabadedzésen: folyamatosan ott van és mindig a maximumot hozza ki magából.”

A jelenlegi szereplés kapcsán sokan nem is csak Alonso 33. nagydíjgyőzelmét, hanem már a harmadik világbajnoki címét is vizionálják, ám mint arról már írtunk, Krack ezzel kapcsolatosan óvatosan fogalmazott: „Most tettük meg az első lépést a fejlődésben ahhoz képest, ahol előzőleg jártunk, ezért nem szabad elkezdenünk álmodozni” – mondta a csapatvezető.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: