DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
F1

Alonso vb-t nyerhet az Astonnal? „Ne álmodozzunk!”

Mike Krack örülne, ha olyan autót tudnának adni a spanyolnak, amellyel megszerezheti harmadik F1-es címét, de egyelőre csak az első lépést tették meg.

Az Aston Martin eddig a 2023-as Formula-1-es szezon meglepetése: az első három futam egyértelművé tette, hogy a csapat tényleg megérkezett az élbolyba a Red Bull üldözői közé, hiszen Fernando Alonso Bahreinben, Dzsiddában és Melbourne-ben is felállhatott a dobogóra.

A futamgyőzelem nem is tűnik elérhetetlennek, hiszen ahogy arra a spanyol pilóta rámutatott: aligha lesz mindig hibátlan a Red Bull gépezete, s akkor ők lecsaphatnak a lehetőségre. A közösségi médiában terjed is a „Mission 33” hashtag, utalva Alonso hőn áhított 33. nagydíjsikerére, de vajon mi a helyzet a harmadik világbajnoki címmel, ha nem is idén, de a következő években? Mike Krack szerint nem szabad elrugaszkodniuk a realitásoktól:

f1-alonso-aston-aus-podium



„Rendkívül boldog lennék, ha olyan autót tudnánk neki adni, amellyel megszerezheti a harmadik vb-címét, de úgy vélem, két lábbal kell a földön állnunk, ha a világbajnoki címről beszélünk” – idézi az Aston Martin csapatvezetőjét ezzel kapcsolatban a RacingNews365.com szakportál. „Most tettük meg az első lépést a fejlődésben ahhoz képest, ahol előzőleg jártunk, ezért nem szabad elkezdenünk álmodozni.”

 

Ami miatt még mindig kiemelkedő Alonso

Noha Alonso a maga 41 éves korával a mezőny rangidősének számít, Krack ugyanakkor nem hiszi, hogy ez a legkisebb mértékben is tényező lenne a kétszeres F1-es vb-első eredményességében:

„Szerintem a legfontosabb a sebesség, valamint a versengésre vagy versenyképességre való vágy. Nem szeretek az életkorról beszélni – Fernando életkoráról, de egyébként a magaméról sem. Összességében szerintem roppant fontos, hogyan tartod magad fitten és formában, mennyire vágysz arra, hogy jól szerepelj, és szerintem ez az, amivel Fernando kiemelkedő mértékben rendelkezik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: