DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„Észveszejtő a Red Bull egyenesbeli tempója” – Wolff

A Mercedes F1-es csapatfőnöke a bosszankodás helyett inkább a megoldást sürgeti. Szerinte Ausztráliában jobbnak tűntek, mint amilyenek valójában.

Váratlanul erősen szerepelt a halovány idénykezdet után az Ausztrál Nagydíj hétvégéjén a Mercedes: az időmérőn a második és harmadik helyen végeztek, a futamot pedig egy ideig vezették is, bár George Russell kiesett motorhiba miatt, Lewis Hamilton így is másodikként zárt Max Verstappen mögött. Toto Wolff szerint érezhető volt Melbourne-ben a fejlődésük:

„Úgy gondolom, szép lépést tettünk előre az egykörös és a versenytempó tekintetében is. Ez az, ahol az alapoknak kellene lenniük? Nem vagyok benne biztos, de szerintem kihoztuk a maximumot abból, amink van. Jó volt látni, hogy a Ferrari és az Aston Martin ellen harcolhattunk, ezt kell megszilárdítanunk, s remélhetőleg ahogy jobban kiismerjük az autót és érkeznek a fejlesztések, úgy jelenthetünk jobban kihívást az élmenőkre is” – idézi szavait a RacingNews365.com portál.

f1-verstappen-hamilton-redbull-melbourne



A Mercedes csapatvezetője szerint ugyanakkor az Albert Park karakterisztikája is szerepet játszott a teljesítményükben: „Úgy vélem, egyértelműen előnyt jelentett az autónk számára: nem az igazi az autó hátuljának teljesítménye, s ebben segített ez a pálya. Szerintem emiatt kicsit jobbnak tűntünk, mint amilyenek valójában vagyunk, de tudjuk, hol vannak a gyengeségeink, csak el kell kezdenünk orvosolni őket.”

 

Észveszejtő a Red Bull fölénye

Hamiltont Verstappen az első újraindítás után nem sokkal, játszi könnyedséggel előzte vissza a vezetésért. A hétszeres világbajnok a futam után ismét a Red Bull végsebességéről beszélt, és Wolff is egyetértett vele, hogy kiemelkedő a DRS-hatékonysága az RB19-esnek, de a bosszankodás helyett inkább a megoldást sürgeti a csapatfőnök:

„Olyan előnyük van az egyenesbeli tempó terén a nyitott DRS-ükkel, ami egészen észveszejtő. De ilyen ez a sport: ha valakinek ekkora előnye van az egyenesben amiatt, mert jól csinálja a dolgokat, akkor rajtunk a sor, hogy megoldjuk ezt és megtaláljuk az eszközöket ahhoz, hogy javítsunk az egyenesbeli sebességünkön.”

Wolff amúgy beszélt még a Hamilton és Verstappen közötti első körös csatáról is, amely a pilóták között némi súrlódást eredményezett a nyilatkozatokban, a Mercedes-vezér azonban semmi rosszat nem látott a megmozdulásban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: