DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hülkenberg nagyon megijedt vasárnap

Borzalmas következményei lehettek volna Alexander Albon balesetének – Nico Hülkenberg idézte fel azokat a kellemetlen pillanatokat.

Az Ausztrál Nagydíj bővelkedett a veszélyes jelenetekben, elég csak az egy nézőnek sérülést okozó Magnussen-balesetre vagy a második állórajt előtti tumultusra gondolni, de talán egyikből sem lehetett volna akkora baj, mint Alexander Albon becsapódásából: a Williams egy gyors kanyarban csapódott be, majd csorgott vissza a pályára, s a mögötte nagy tempóban érkező riválisoknak nagyon gyorsan kellett reagálnia – ráadásul a porfelhőtől nem is láthatták egyértelműen, hol van a roncs.

Nico Hülkenberg volt az egyik pilóta, akinek villámgyors reflexmozdulattal kellett elkerülnie a beláthatatlan következményekkel járó ütközést. A Haas pilótája a német Skynak idézte fel a történteket, mely csak egy volt a futam számos incidense közül:

„Egészen brutális volt! A verseny civilizáltan kezdődött, amíg Alex el nem veszítette az uralmát autója felett, amiből egy horrorisztikus jelenet alakult ki. Amikor egy beláthatatlan kanyarba érkezve ott egy autó a pályán, melyet nem is látsz a portól és a felverődő sódertől, ráadásul egy brutálisan gyors, 250-es tempójú szakaszon, annak rossz vége lehet” – nyilatkozta Hülkenberg, akit kissé megviseltek az események:

hulkenberg-australia



„Meg lehet nézni a sisakkamerám felvételét: csak a port lehet látni, az autó nagyon későn tűnik fel. Meg kell mondanom, majdnem becsináltam, úgy emlékszem, őrült módjára kiabáltam a csapatrádióban, mert a pulzusom az egekbe szökött abban a pillanatban” – mondta a német, aki első pontjait szerezte a Haas színeiben, sőt egy kis ideig abban is reménykedhetett, hogy karrierje első dobogóját ünnepelheti majd Ausztráliában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: