DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

A Mercedes mielőbb autóba ültetné Schumachert

Ha Michael Schumacher ott lett volna, Steiner nem merte volna a fiát így kezelni – mondta Wolff csapata tartalékjáról.

A svájci Blick legendás újságírója, Roger Benoit az Ausztrál Nagydíj hétvégéjén Toto Wolff-fal beszélgetve szóba hozta Mick Schumachert, aki a tavalyi év végén nem csupán a Haastól, hanem a Ferrari juniorcsapatából is távozott, s idén már a Mercedes kötelékébe tartozik, ahol harmadik számú pilótai szerepet tölt be. Mint Wolff elmondta, ha Hamilton vagy Russell bármilyen okból versenyt kényszerülni kihagyni, abban az esetben Schumacher léphet előtérbe:

„Ha valamelyik pilótánk koronavírusos lesz, vagy megsérül, Mick ül a Mercedesbe. Pont, ennyi, nincs kérdés!” – mondta a csillagosok csapatfőnöke a németről, aki egyelőre még nem vezethette a sokszoros világbajnok csapat autóját, ám ez rövidesen megváltozhat: „Meg fogunk próbálni a lehető leghamarabb egy régebbi autót a rendelkezésére bocsátani” – nyilatkozta erről Wolff.

wolff-schumacher



A Mercedes legutóbb 2020-ban kényszerült nélkülözni egy pilótáját, amikor Lewis Hamilton Covid-fertőzés miatt kihagyta a Szahíri Nagydíjat, ám ekkor nem valamelyik tartalékjukat, De Vriest vagy Vandoorne-t ültették autóba, hanem George Russellt hozták fel egy futamra a Williamstől. Wolff állítása szerint most más lenne a helyzet:

„Ezúttal Mick vezetne, odafigyelek a srácra. Azt kell mondanom, a szüleitől nagyszerű nevelést kapott. És azt is gondolom, hogy ha Michael a fiával lehetett volna az elmúlt két évben a Haasnál, akkor Steiner nem mert volna így bánni vele!” – utalt Wolff a Schumacher-érdekkör és a Haas csapatvezetőjének viharos kapcsolatára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: