DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Sosem voltunk egyszemélyes csapat - Horner

Cáfolta pilótája korábbi kijelentését a Red Bull csapatfőnöke. Christian Horner úgy véli, mindkét versenyzőnek egyenlő feltételeket teremtenek, Sergio Perezt pedig csak dicsérni tudta.

A csütörtöki médianap során a legutóbbi futam győztese, Sergio Perez nyíltan kijelentette, hogy a Red Bull csapatához való csatlakozása előtt az energiaitalos alakulat egyszemélyes istállóként működött és csak azért versenyeztek két autóval, mert ezt kellett tenniük.

Mivel a pénteki sajtónapon a csapatfőnök, Christian Horner is az újságírók rendelkezésére állt, így várható volt, hogy megkérdezik, mit gondol erről, ám Horner igyekezett kitérő választ adni a sajtó munkatársainak, miközben a két pilóta viszonyáról is ejtett néhány szót.



„Két csapattársat akarunk, akik hajtják egymást. Semmi okot nem látunk arra, hogy ez belső problémákhoz vezetne. Mindkét pilóta tudja, hogy a csapat az első. Mi mindig is arra törekedtünk, hogy a két legjobb versenyzőt ültessük az autóinkba, szóval a Red Bull még Perez előtt sem volt egyszemélyes csapat” – árulta el Horner a sajtótájékoztatón, ahol virtuálisan a Formula.hu újságírója is jelen volt.

Ricciardo készen állna a bevetésre

A beszélgetés során arról is megkérdezték a szakembert, hogy a paddockban ismét feltűnő Daniel Ricciardo lehetőséghez juthatna-e a csapatnál, amennyiben úgy alakulna, Horner pedig elég határozottan felelt a kérdésre.

„Elég fitten tartja magát jelenleg is, szóval abban az esetben, ha valamelyik pilótánk hiányozna, akkor mindenképpen bevetésre készen állna” – mondta el a 49 éves csapatvezető, aki ehhez hozzátette, hogy Ricciardo idén fog kapni egy tesztlehetőséget az alakulattól, azt viszont nem említette meg, hogy pontosan hol és milyen körülmények között.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: