DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Sok a tennivaló az Astonnál, Alonso bízik a száraz folytatásban

Az Aston Martin pilótái elégedettek voltak az AMR23-as viselkedésével pénteken, ám Fernando Alonso hangsúlyozta: rengeteg dolguk lesz még az időmérő előtt.

Bár az Ausztrál Nagydíj második szabadedzésen Fernando Alonso érte el a leggyorsabb kört, az eredmények nem festenek valós képet, hiszen 15 perccel a gyakorlás kezdetét követően megérkezett az eső Melbourne-be, így a hátralévő időben nedves aszfalton köröztek a mezőny tagjai, ezért természetesen a pilótáknak nem volt lehetősége javítania Alonso 1:18,887-es köridején. Hasonlóképp vélekedik maga Alonso is, a spanyol ugyanis a pénteki napot követően elárulta: még rengeteg tennivalója lesz az Aston Martinnak a szombati kvalifikáció előtt.

„Remek érzés volt visszatérni Ausztráliába. Az FP1-en néhány új elemet teszteltünk és sikerült zökkenőmentesen teljesíteni a programot. A délutánt természetesen nagyban befolyásolta az eső, mindenesetre lesz még teendőnk holnapig. Még jobban ki kell ismernünk a gumikat, és ugyanez a helyzet a versenytempónkkal is, mert arra ma nem jutott sok időnk, de egyelőre jól viselkedik az autó” – idézi a rutinos spanyolt az F1i.com. 



Az Aston Martin előrelépését és önbizalmát az is remekül példázza, hogy George Russell-lel ellentétben Alonso egyáltalán nem örülne, ha szombaton is nedves körülmények fogadnák a mezőnyt az Albert Parkban. „Az előrejelzések száraz időjárást jósolnak, aminek nagyon örülnénk, mert eddig csak az előző két hétvégén volt lehetőségünk ilyen körülmények között körözni.”

A silverstone-iak másik versenyzője, Lance Stroll gyakorlatilag visszhangozta tapasztalt csapattársa szavait: „Az autó jónak érződött ma, az első edzésen pedig teszteltünk néhány új alkatrészt, szóval rengeteg adaton kell áthámoznunk magunkat éjszaka. Az FP2-n az eső miatt nem sikerült annyi kört megtennünk, amennyit szerettünk volna, de ez minden csapatot egyformán érint, tehát nem származik belőle hátrányunk. Szerencsére úgy tűnik, hogy holnapra javul az időjárás, de ma is elég kiszámíthatatlan volt, szóval sosem lehet tudni” – zárta Stroll, aki többször is megcsúszott a nedves aszfalton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: