DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Káosz volt a pénteki nap a Red Bull számára

Verstappen a tapadásra, Perez a pénteki zűrzavarra panaszkodott a szabadedzéseket követően, azonban mindketten úgy vélik, hogy szárazon nem lesz gondjuk.

Az esővel, piros zászlóval, és GPS-hibával tarkított pénteki napon a Red Bull pilótái sem voltak teljesen elégedettek, annak ellenére, hogy az első gyakorláson még Max Verstappen az élen, Sergio Perez pedig a harmadik helyen zárt.

A holland pilóta a tapadásra panaszkodott a nap végén: „Őszintén szólva, nem is annyira az autóval volt baj, egyszerűen csak nagyon alacsony volt a tapadás odakint. Az aszfalt nagyon csúszósnak tűnik, már tavaly is az volt, és elég nehéz működésre bírni a gumikat.”

„Amikor ki akarsz menni és azonnal nyomni, az nagyon nehéz, aztán a megszakítások és a piros zászlók miatt, mint amik voltak, sosem tudsz igazán ritmusba kerülni. De ma este átnézzük az adatokat, megnézzük, hogy mit kell tennünk holnapra, meghozzuk a jó döntéseket, és szerintem az autó versenyképes lesz.”



Az események miatt kevés valójában tiszta körre volt ma lehetőség, Verstappen úgy érzi, hogy egyszer sem tudott zavartalanul autózni: „Azt hiszem, hogy sosem volt olyan ablak, ahol úgy éreztem, hogy a gumikat jól használjuk, szóval ezt még ma este meg kell tanulnunk, de rendben kell lennie.

Pereznek zűrzavaros volt a melbourne-i péntek

„Egy kicsit őrült nap volt. Különösen az FP2-ben, még mindig úgy éreztem, hogy sokaknak még mindig problémái voltak a GPS-adatokkal” – kezdte gondolatait viccelődve Perez, aki az első gyakorláson tapasztalt központi hibára utalt.

„Egy nagy káosz volt, egy kört sem tudtam megtenni délután. Végeztünk néhány változtatást, ami jónak tűnt az első és második szektorban, de nem nagyon lehet valójában megmondani. Holnap meglátjuk, hogy hol is vagyunk pontosan. Komfortosan érzem magam a változtatások kapcsán, amiket az első és a második szabadedzés között végeztünk” – mondta a mexikói, aki a délutáni rangsorban a hetedik helyre csúszott vissza.

Fél az esőtől a Red Bull?

A pontversenyt vezető gárda pilótái nem érezték jól magukat az esőben: „Ez volt a legrosszabb, úgyhogy remélhetőleg holnaptól csak száraz lesz, és tudunk csupán arra koncentrálni, mert az már önmagában elég nehéz” – mondta Verstappen.

Világbajnok csapattársával Perez is egyetértett: „Meglepődtem a nedves körülményeken, éreztem a fehér vonalakat. A felfestés nagyon rossz volt, úgyhogy remélhetőleg nem lesz nedves, mert veszélyes lehet, a tapadás gyenge, de szárazon nem rossz.”

A világbajnok csapatnak valószínűleg nem kell komolyan tartania a hétvége további részében az esőtől, ugyanis szombatra 20, vasárnapra pedig 10%-os eséllyel várható csapadék Melbourne-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: