DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

„Ez volt az eddigi legjobb péntekünk, de…” – Leclerc

Charles Leclerc és Carlos Sainz is pozitívumokról számolt be a pénteki napot követően, ám egyikük sem számít nagy előrelépésre a vasárnapi futamon.

Ismét gyengén indult a Ferrari hétvégéje Melbourne-ben, Charles Leclerc és Carlos Sainz ugyanis csupán az ötödik és hatodik pozíciót tudták megszerezni az első szabadedzésen, az esős második gyakorláson azonban villant a monacói, és a második helyre kormányozta a Ferrarit. Bár a nedves körülmények miatt nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni az eredményekből, Leclerc így is elégedetten szállt ki az SF-23-ból péntek délután.

„Úgy érzem, valamivel jobb az autó, mint máskor, ami mindenképp pozitív. Valószínűleg ez volt eddig idén a legbiztatóbb második edzésünk, ami nyilván nem nagy jelentőségű, de legalább jó szájízzel zártuk a pénteken. Most keményen kell dolgoznunk, hogy holnap egy újabb lépést tehessünk a jó irányba, és remélhetőleg egy kicsit közelebb leszünk a Red Bullokhoz az időmérőn, de különösen a futamon. Az időmérőn most is szoros küzdelmet várok. Az eső miatt senki nem futott versenyetapokat, emiatt ezen a téren egy kicsin vakon várjuk a versenyt, de az FP3-on remélhetőleg tudunk egy kicsit kísérletezni” – bizakodott Leclerc.



A maranellóiaknál az elmúlt időszakban tendenciává vált, hogy a kvalifikáción mutatott tempójukat követően vasárnap jelentősen visszaesnek, ám Leclerc Ausztráliában előrelépést vár ezen téren. „Véleményem szerint a ma elvégzett változtatásokkal találhatunk némi teljesítményt. Mindazonáltal ne feledjük, hogy az előző hétvégén nagyon szenvedtünk a futamon, annyi köridőt pedig nehéz lesz találni, de tehetünk egy lépést a helyes irányba” – idézi a monacóit az F1.com.

 

Sainz: Úgy tűnik, jobban értjük az autót

Sainz szintén pozitív érzésekkel szállt ki autójából, ám egyelőre óva int a túlzott elvárásoktól. „Az FP1-en kipróbáltunk néhány dolgot az autón, melyek segítségével többet kihozhatunk a csomagból. Úgy tűnik, jobban értjük az autót, emellett sikerült néhány dolgot is találnunk, amelyek hasznunkra válhatnak a jövőben, de ezt nem tudhatjuk biztosra addig, amíg ki nem próbáljuk egy időmérős körön.”

„Azt hiszem, joggal feltételezhetjük, hogy a kvalifikáción ismét ott leszünk az élen, hogy aztán a versenyen viszont ismét lépéshátrányba kerüljünk. Remélhetőleg azonban a mostani hétvégén tett felfedezésekkel javulni fog a helyzet” – zárta a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: