DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Csupán a harmadik rajtsort tartják elérhetőnek a Mercedes pilótái

Ellentétes forgatókönyvet hozott a pénteki nap a Mercedes versenyzői számára, ám egy dologban egyetértenek: az autó maximum az ötödik helyre lehet képes.

Az Ausztrál GP második szabadedzésére megérkezett az előzetesen is megjósolt csapadék Melbourne-be, így a mezőnynek gyakorlatilag egy órája volt arra pénteken, hogy érdemi munkát végezhessenek. Biztatóan indult a nap a Mercedes számára, hiszen Lewis Hamilton az első gyakorláson a második leggyorsabb időt érte el Max Verstappen mögött, ám a második edzésre elvégzett változtatásokkal már kevésbé volt elégedett a hétszeres világbajnok.



„Az FP1 remekül alakult, az FP2 már nem annyira…” – kezdte Hamilton lemondóan a Formula.hu helyszíni tudósítójának jelenlétében. „Az autó nagyon hasonlóan viselkedik, mint Szaúd-Arábiában, bár ma reggel valamivel jobbnak érződött. Eszközöltünk némi változtatást délutánra, de nem igazán működtek, aztán pedig jött az eső, szóval nem a legjobb edzést tudhatjuk magunk mögött. Ilyen körülmények között nem lehet sokat tanulni, a legfontosabb, hogy egyben maradjon az autó. Nem hiszem, hogy a kvalifikáción versenyre kelhetünk majd a Red Bull-lal, de természetesen megpróbáljuk a lehető legjobb eredményt elérni. Azt hiszem, a tempónk az ötödik hely környékére elegendő, akárcsak legutóbb” – tekintett előre Hamilton.

Russell egyetért Hamiltonnal: A harmadik sor a maximum

George Russell éppen ellentétes véleményt formált meg, már ami az autó teljesítményét illeti, a fiatal brit ugyanis a második edzésen érezte jobban magát a W14-esben. „A második edzés eléggé frusztráló volt az eső hirtelen érkeztével, de elfogadhatóan alakult számunkra, mert egyértelműen előrébb léptünk az FP1-hez képest. Meglátjuk, mit tartogat holnapra az időjárás, úgy tudom, holnapra is esőt jósolnak a térségbe, én pedig örülnék, ha egy kicsit megkavarná a dolgokat” – bizakodott Russell.

„A két edzés között változtattunk a beállításokon, az utóbbi időben pedig több dolgot is módosítottunk az autón, amivel a hétvége előrehaladtával egyre jobb működési tartományba kerül. Meglátjuk, ez mit fog jelenteni holnap, mindenesetre az FP1-en nem igazán voltam elégedett az autóval, de az FP2-re ez megváltozott.”

A 25 éves versenyző egy dologban azonban osztotta csapattársa nézeteit, ez pedig a Mercedes várható teljesítményi a szombati kvalifikáción. „Azt mondanám, hogy Lewis korrekten értékelt. Ha sikerül mindennek összeállnia, akkor a harmadik sort, valahol az ötödik és nyolcadik hely közötti tartományt vehetjük célba. Nyilván csapatként nem itt szeretnénk tartani, de tudjuk, hogy néhány verseny múlva többre leszünk képesek. A lehető legtöbbet kell kihoznunk az esélyeinkből, akárcsak Dzsiddában” – zárta értékelését Russell.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: