DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Piastri meggyőzőbb Schumachernél, nem kell aggódnia – Hill

Damon Hillt egészen lenyűgözte Oscar Piastri bemutatkozása: az 1996-os F1-es világbajnok nem félti az újoncot attól, hogy Mick Schumacher sorsára jut.

A McLaren gyenge szezonkezdete egyelőre megakadályozta Oscar Piastrit abban, hogy igazán megmutathassa tehetségét, ám a fiatal ausztrál optimistán tekint a jövőbe, jelenleg pedig igyekszik mindent kihozni a gyenge aerodinamikai hatékonysága miatt szenvedő MCL60-ból. Ennek jegyében Dzsiddában egyenesen a Q3-ba repítette a papaja színű versenygépet, a futamon pedig a futam hajrájában pedig csapattársát, Lando Norrist is maga mögé utasította – igaz, ez végül csupán a 15. helyre volt elegendő Szaúd-Arábiában.

Bár a pontszerzés tovább várat magára, eddigi teljesítményével máris sikerült meggyőznie az F1 1996-os világbajnokát, Damon Hillt, aki nem félti az ausztrált attól, hogy Mick Schumacher sorsára jut. „Ha gyengén kezdesz, akkor egy egész szezon rámehet arra, hogy összeszedd magad. A nagy versenyzők mindig nagy durranással érkeztek az F1-be. Amikor Michael Schumacher, Max Verstappen, vagy Ayrton Senna megjelent a színpadon, mindenki azt kérdezgette: „Ki ez a srác? Honnan jött ez a teljesítmény?” Oscarnak még nem igazán volt alkalma erre, de eddig meglehetősen kompetensnek és stabilnak tűnik, őt látva egyáltalán nem gondolod azt, hogy bizonytalan lenne.”



„Mick Schumachertől soha nem láthattunk ilyenfajta kiemelkedő teljesítményt, és nem sikerült azt az önbizalmat tükröznie, amit az emberek várnak egy pilótától, ez pedig hamar átcsaphat a hólabda-effektusba, ahol a hólabda egyre nagyobbá válik, majd végül maga alá temet. Oscar stabil alapokról építkezhet, így egyelőre neki nem kell emiatt aggódnia” – nyilatkozta a korábbi bajnok a Motorsport.com holland nyelvű kiadásának.

 

Piastri máris nagyobb ellenfele Norrisnak, mint Ricciardo bármikor

A 21 éves ausztrál versenyző helyzete korántsem könnyű, hiszen a McLaren gyengélkedése mellett Lando Norris személyében a mezőny egyik legnagyobb tehetségével kell felvennie a versenyt házon belül, amire jóval rutinosabb elődje, Daniel Ricciardo csak elvétve volt képes. Hill szerint ebben a tekintetben Piastri máris túlnőtt honfitársán – mindössze két F1-es futamot követően. „Igen, így gondolom. Rejtély, hogy mi történt Ricciardóval, nem igazán tudom az okokat. Oscar megérkezett, és azonnal otthonosan mozog az F1-ben, miközben roppant magabiztosnak tűnik. Máris sikerült néhány remek teljesítményt letennie az asztalra, ez pedig jót sejtet a szezon hátralévő részére. Biztos vagyok benne, hogy sokkal nehezebb dolga lesz, amint Lando felveszi a ritmust, de sokat tanulhat tőle. A kulcs az időmérős tempóban rejlik, az pedig a helyén volt Szaúd-Arábiában” – zárta Hill.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: