DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Perez nem elég konstans a vb-címhez – Massa

A korábbi F1-es futamgyőztes túl inkonzisztensnek találja a Red Bull mexikói pilótáját. Leclerc-ről és Russellről ellenben remek véleménnyel van.

A Bahreini és Szaúd-arábiai Nagydíjak alapján a Red Bull dominanciáját hozhatja a 2023-as Formula-1-es idény, így amennyiben világbajnoki párharcra vágynak a rajongók, alighanem abban kell bízniuk, hogy Sergio Perez meg tudja szorongatni házon belül Max Verstappent. Eddig mindketten egy-egy győzelemmel rendelkeznek idén, s mindössze a dzsiddai leggyorsabb körért járó pluszpont az előnye a hollandnak.

f1-perez-redbull-dzsidda



Az eddig látottak ellenére sem Perezt tartja azonban a fő fenyegetésnek Felipe Massa, hanem Charles Leclerc-t, amennyiben a Ferrari versenyképes technikát tud adni alá – a brazil a Bildnek nyilatkozott arról, mi hiányzik Perezből az igazi vb-esélyességhez:

„Akárcsak Max és Lewis, Charles egy kivételes versenyző. Jelenleg ő a legnagyobb kihívója a Red Bullnak. A második versenyzőjük, Sergio Perez túl inkonzisztens. Mint Carlos Sainz a Ferrarinál” – fogalmazott a 2008-ban kis híján vb-címet nyerő egykori versenyző.

Leclerc mellett még George Russellről is rendkívül jó véleménnyel van Massa: „Nem felejthetjük el, hogy tavaly, az első Mercedesnél töltött idényében maga mögé utasította Lewist a világbajnokságban. Hihetetlen teljesítmény. Előtte csak Nico Rosberg tudta ezt megtenni csapattársként a teljes karrierje során [Jenson Button is 2011-ben – a szerk.]. George egy topversenyző.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: