DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Ezért távozhatott a Mercedestől Angela Cullen

Már a Szaúd-Arábiai Nagydíj hétvégéjén sem dolgozik együtt Lewis Hamiltonnal korábbi fizioterapeutája. Toto Wolff elmondta, a hölgy távozásának híre őt is váratlanul érte, de a szakítást állítólag a brit klasszis kezdeményezte.

Még 2015-ben csatlakozott a Hintsa Performance-hoz Angela Cullen, aki 2016-tól kezdve Lewis Hamilton fizioterapeutája, edzője, mentora, és sokak szerint legközelebbi bizalmasa volt egészen mostanáig.

A dzsiddai paddockban ugyanis bombaként robbant a hír pénteken, hogy Hamilton megvált a hölgytől, a hírt pedig később az érintettek is megerősítették, mindketten az Instagramon.

Cullen az alábbiakat írta közösségi oldalán pénteken: „Pontosan hét évvel ezelőtt ezen a napon álltam először az F1-es paddockban az Ausztrál Nagydíjon. Ma izgatottan osztom meg, hogy elindultam a következő kalandomra. Annyira hálás és áldott vagyok, hogy megtapasztalhattam ezt a hihetetlen utazást az F1-ben, és tudom, hogy a történetem folytatódni fog” – összegezte az elmúlt éveket.



„Köszönöm a csapatnak, amely a családom volt az elmúlt hét évben. És Lewis Hamilton te minden idők legjobbja!!! Megtiszteltetés és öröm volt melletted állni, nagyon büszke vagyok rád és mindarra, amit elértél. Köszönöm, hogy támogattál, hittél bennem és megmutattad, hogy mindannyiunkban ott rejlik a határtalan lehetőség. Annyira izgatottan várom a következő fejezetet. Nincs olyan, amire ne lennél képes” – tette hozzá.

Ez Hamilton döntése volt

Az esettel kapcsolatban a sajtó természetesen a Mercedes csapatfőnökét is megkérdezte, aki elmondta, véleménye szerint ezt a szakítást Lewis Hamilton kezdeményezte, a történteket pedig az alábbi módon kommentálta.

„Angela sokáig a banda tagja volt. Azt hiszem, minden csapatban, legyen szó egy szűk körről, vagy tágabb értelemben véve a dolgokat, ez sosem egy statikus helyzet, amit be lehetne fagyasztani. Mindannyian fejlődünk emberként, fejlődünk szervezetként, és ha a dolgok már nem működnek, akkor őszintének kell lennünk ezzel kapcsolatban, majd változást kell hoznunk” – idézte Wolff szavait a Racefans.

„Angela mindig is a csapat kabalája lesz, mert az egyetlen, akinek élesebb a hangja, mint egy induló autónak. Így döntött, mi pedig mindig abszolút támogatni fogjuk őt, bármilyen irányba is akar elindulni” – mondta viccelődve az osztrák szakember.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: