DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Wolff biztos benne, hogy Hamilton marad – egyelőre

A pletykák ellenére sem gondolja a Mercedes F1-es főnöke, hogy a brit elhagyja őket – de akkor sem lenne harag köztük, ha később mégis így döntene.

Az újabb szenvedős évadkezdet után Lewis Hamilton a Bahreini Nagydíjat követően szokatlan élesen kritizálta csapatát: úgy fogalmazott, hogy nem hallgattak rá a W14-es tervezése során, s ennek is betudható az újabb küszködés. A hétszeres világbajnok csütörtökön elismerte, hogy talán nem a legszerencsésebb szavakat használta a nyilatkozata során, pénteken viszont Toto Wolff csapatvezető elárulta: az ilyen kifakadásokat sosem veszik magukra a csapatban.

„Folyamatosan beszélünk” – fogalmazott Wolff a Formula.hu jelenlétében azzal kapcsolatban, megbeszélték-e mindezt Hamiltonnal. „De egyetlen szó sem sértette a csapatot, hiszen annyira jól ismerjük már egymást. Tudjuk, hogy dúlnak az érzések benne, bennem és sok más csapattagban is. Néha mondunk olyanokat, amit a média gyorsan vitatott és megosztó módon fordít át, ami a csapaton belül viszont sosem ver hullámokat, mivel tudjuk, hogy az érzelmek olykor a tetőfokukra hághatnak.”

f1-wolff-hamilton-2023-1



„Hogy őszinte legyek, amikor a köridőkülönbségeket látom vagy egy olyan versenyt, ami nem alakul jól, én is szeretem kimondani, hogy nem vagyok elégedett azzal, ahogy az autót fejlesztettük. De ez rendben van, a csapaton belül is szeretjük, ha fokozódnak az érzelmek, keményen kimondjuk, hogy mi hiányzik, de ezt soha senki nem veszi magára.”

 

Wolff biztos Hamilton maradásában

A feszültségről árulkodó nyilatkozat után felröppentek olyan találgatások, hogy hiába mondja el rendszeresen a 38 éves pilóta, hogy a Mercedes a családja, esetleg mégis más csapat felé veheti az irányt. Wolff ugyanakkor állítja, hogy csak a részletekről kell megállapodniuk a várható szerződéshosszabbítás kapcsán Hamiltonnal:

„Nem tudom, miről szólnak a pletykák. Csak azt tudom, hogy hogyan állunk Lewisszal és George-dzsal, és semmi más nem releváns. Arról beszélünk, hogy mikor és hogyan akarjuk mindezt megejteni, de csak néhány szót, igazából csak a dátumokat kell megváltoztatnunk a szerződésben.”

Amikor konkrétan neki szegezték a kérdést, hogy biztos-e abban, hogy a brit velük marad, Wolff határozott választ adott: „Teljes mértékben biztos vagyok benne.”

f1-hamilton-dzsidda

Akkor sem lenne harag, ha mégsem

A pénteki sajtótájékoztatón később ismét előkerült a Hamilton-téma, így a Mercedes főnökét arról is megkérdezték, nem aggódik-e amiatt, hogy pilótája esetleg más alakulat ajtaján kezd el kopogtatni, ha nem találják meg a megoldást a gondjaikra záros határidőn belül:

„Nem gondolom, hogy Lewis el fogja hagyni a Mercedest. A pályafutása azon szakaszában jár, amikor abszolút megbízunk egymásban, szoros a kapocs közöttünk. Nincs okunk rá, hogy kétségeink legyenek egymással kapcsolatban, még akkor is, ha ez egy nehéz időszak. De épp ezért nagyon jó lesz, amikor kikecmergünk ebből a gödörből és újra erős teljesítményre leszünk képesek.”

„Mindazonáltal ha versenyzőként újabb világbajnoki címet akarsz nyerni, biztosra kell menned, hogy megvan hozzá az autód. Ha nem tudjuk megmutatni neki, hogy képesek leszünk ilyen autót adni számára, akkor mindenhol körül kell néznie. Nem gondolom, hogy jelenleg ezt csinálná, de nem lenne harag köztünk, ha ezt tenné egy vagy két év múlva.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: