DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hamilton már tárgyalásokat folytat a szerződéséről

Mivel az idei szezon végén lejár a Mercedes F1-es csapatával való kontraktusa, így Lewis Hamilton körül továbbra is elég nagy a felhajtás. A hétszeres világbajnok most igyekezett elárulni néhány fontos részletet. Mint kiderült, a felek már tárgyalásban vannak egymással.

Már a mostani szerződésének meghosszabbítása előtt is rengeteg pletyka jelent meg a brit versenyzővel kapcsolatban, akiről a legtöbben akkor azt találgatták, hogy a Mercedesnél való folytatás helyett esetleg a visszavonulását készíti elő, ám végül egy 2023 végéig szóló kontraktust írt alá.

Most ismételten egyre több hír jelenik meg ezzel kapcsolatban, a korábbi F1-es pilóta, jelenleg tévés szakértőként dolgozó, Martin Brundle például biztos benne, hogy Hamiton már eljátszott a gondolattal arról, milyen lenne esetleg a Ferrari vagy egy másik csapat színeiben sikereket elérni.   

Ezzel szemben a rutinos versenyző a Szaúd-arábiai Nagydíj helyszínén kollégánk jelenlétében már elmondta, hogy a jövőben is a Mercedes színeiben szeretne versenyezni és még vannak céljai, nemrégiben viszont a Sky Sports számára is elejtett néhány fontos információt.



„Ebben a szerződésben semmilyen záradékunk nincs a teljesítményt illetően. Jelenleg is tárgyalásokat folytatunk, éppen most megyünk végig azon a folyamaton, miként nézhet majd ki a jövő, hogy mit akarunk csinálni pontosan. Mindig arra törekszünk, hogy folyamatosan kihívások elé állítsuk magunkat, nem pedig arra, hogy egy szimpla versenyzői szerződést kössünk, mint mindenki más” – mondta Hamilton.

Az élet más területein is számít a Mercedesre

Lewis Hamilton élete szorosan összefonódik a német márkával, hiszen eddigi pályafutása során soha nem versenyzett még más gyártó erőforrásaival. A McLaren színeiben is a Mercedes gyártmányai dolgoztak alatta, 2013 óta pedig már a gyári csapatuk pilótájának mondhatja magát.

A hétszeres bajnok talán ezért is szeretné, ha új szerződésébe azokat az egyéb elfoglaltságokat is belefoglalnák, melyekkel a Formula-1 mellett foglalkozik. Az Ignite nevű kezdeményezést például közösen hozták létre, amellyel a hátrányból induló tehetségeket igyekeznek támogatni.

„Tudnunk kell, még mit tehetünk? Nemrégiben megcsináltuk az Ignite nevű partnerségünket azzal kapcsolatban, hogyan tudjuk előmozdítani a sokszínűséget a sporton belül. Ehhez különböző utakat vizsgálunk, és figyeljük, hogy mit tehetünk még” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: