DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamilton: Egész nap szenvedtem az autóval…

A Mercedes hétszeres világbajnoka a W14-es vezethetőségét kritizálta, míg csapattársa, George Russell eközben néhány új alkatrésszel kísérletezett.

Továbbra is visszafogott teljesítmény jellemezte a Mercedest a Szaúd-arábiai Nagydíj pénteki edzésnapján: George Russell mindkét gyakorlást az ötödik pozícióban zárta, Lewis Hamilton eközben a hatodikról a 11. helyre csúszott vissza a már villanyfényben tartott második edzésen. A hétszeres világbajnok gondterhelten nyilatkozott a nap zárását követően, Russell pedig elárulta, hogy teszteltek néhány apróságot az autóján az FP2-n.



„Nem tudjuk, ki milyen motormódot használt, a Red Bull viszont természetesen továbbra is az élen van. Mi több dolgot is tanultunk, amelyek segítségünkre lehetnek rövid távon, éjszaka pedig meglátjuk, mivel állhatunk elő ezen a hétvégén. Nyilván nem fogunk hirtelen egy másodpercet előhúzni a kalapból, ezért a legfontosabb, hogy megértsük az autó működését és a lehető legjobbat hozzuk ki a rendelkezésünkre álló csomagból. Csupán apróbb változások érkeztek erre a hétvégére, a második edzésen pedig teszteltünk néhány elemet az én autómon, de ezek csak kisebb módosítások a rövid távú célokat szem előtt tartva” – magyarázta a tavalyi Sao Pauló-i GP győztese a Formula.hu helyszíni tudósítójának jelenlétében.

Hamilton egész pénteken az autóval küzdött

A Russell által említett kisebb módosítások az időeredmények alapján működőképesnek bizonyultak Dzsiddában, Hamilton azonban nem tudja, ő is megkapja-e a szóban forgó alkatrészeket. „Nem vagyok teljesen képben, én a saját programomra koncentráltam, de a megbeszélésen biztosan kiderül, hogy teszteltek-e valamit a másik autón. A második edzés semmivel nem volt jobb az elsőnél, nagyságrendileg egy másodperccel voltunk lemaradva, én pedig mindkét gyakorláson szenvedtem…”

„Próbálunk javítani az autó egyensúlyán, hogy jobban vezethetővé váljon, mert jelenleg igen nehezen kezelhető, de tudom, hogy mindenki keményen dolgozik. Csak idő kérdése a dolog, addig türelemmel kell lennünk” – zárta komoran Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: