DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alonso szerint az Aston Martin egyedi darab

Bár a Red Bull nem is annyira burkoltan azzal vádolta meg a csapatot, hogy lemásolták a tavaly koncepciójukat, a spanyol kitart amellett, hogy az Aston Martin sok dologban eltér az osztrák istálló autóitól.

Fantasztikus volt a szezon kezdete Fernando Alonso és az Aston Martin szempontjából. A kétszeres világbajnok hosszú idő után ismét az élmezőnyben találta magát egy versenyképes autóval, az idény első futamán pedig nagyszerű versenytempót mutatva végül a dobogón zárhatott.

Ilyen idénykezdésről talán még Lawrence Stroll sem álmodott, ez azonban a valóság volt, ami kissé a riválisok szemét is szúrni kezdte. Az energiaitalosok részéről például a csapat tanácsadója, Helmut Marko azzal viccelődött, hogy három Red Bull volt a dobogón, de Christian Horner is elejtett pár megjegyzést, ami arra vonatkozott, hogy az Aston Martin 2023-as versenyautója mennyire hasonlít a saját koncepciójukra.

Alonso a Szaúd-Arábiai Nagydíj sajtónapján igyekezett ellentmondani ezeknek a vádaknak.

„Nyilvánvalóan magunkra koncentrálunk. Ahogy mondta, vannak nagyon nyilvánvaló dolgok az autón, ezek azonban eléggé eltérőek. csapatban mindenki óriási erőfeszítéseket tett az autó megépítése érdekében. Nagyon egyedi ötletek mutatkoznak meg rajta, szóval nem figyeltem oda túlságosan ezekre, mert alaptalanok voltak, mivel az autó nagyon más” – idézte Alonso szavait a Speedcafe.

Szaúd-Arábia egy második teszt lesz

Mivel eddig csak Bahreinben volt lehetőségük kipróbálni élesben az idei versenygépeket, így Alonso is azon az állasponton van, hogy a szezon második versenyhétvégéje egyúttal egy újabb tesztnek is tekinthető. Ezt főként a szabadedzésekkel kapcsolatban gondolja így, mivel ennek a pályának a karakterisztikája eléggé eltér a legutóbbi helyszíntől.



Mivel az Aston Martin autói nem tűntek erősnek az egyenesekben, így akár némi félnivalójuk is lehet ezen a hétvégén.

„Ezzel is számolunk a hátsó szárnyra vonatkozó döntések során. Használhattuk volna a monstrum méretű hátsó szárnyat is és a leggyorsabbak lehettünk volna Bahreinben, de ez attól is függ, hogyan állítod be az autót. Nagyon a szezon elején vagyunk még és nem áll rendelkezésünkre minden alkatrész. Egy újabb kihívás áll előttünk itt Dzsiddában, majd Ausztráliában, hogy lássuk, hogyan működik az autó” – ecsetelte Alonso.

„A múltban különböző teleken teszteltünk Barcelonában és Bahreinben, így két referenciánk volt. Most csak egy van, mert Bahreinben teszteltünk és Bahreinben versenyeztünk. A Dzsiddában tartott edzés így olyan lesz, mint egy tesztnap sok csapat számára, beleértve minket is, hogy megpróbáljuk megismerni az autót egy másik pályán is” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: