DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Tíz napja „zöldség” volt, vasárnap Mercedest vert Stroll

A futam utolsó harmadában eléggé fájt már a csuklója, de így is élvezte a minden téren jobb Aston Martin vezetését a kanadai az F1-es Bahrein Nagydíjon.

Nemcsak Fernando Alonso volt a nap hőse az Aston Martinnál vasárnap a Formula-1-es Bahreini Nagydíjon, hanem Lance Stroll is, aki úgy végzett hatodikként, hogy két hete kerékpáros edzés közben a csuklóját törte. A leintést követően nem is győzött hálálkodni az orvosi csapatnak, köztük a műtétet elvégző Dr. Xavier Mirnek – akit elsősorban a MotoGP-sek operációi kapcsán ismerhetünk –, hogy egyáltalán rajthoz tudott állni a szezonnyitón, mivel eredetileg úgy tűnt, hogy talán a harmadik futamra, a melbourne-i Ausztrál Nagydíjra épülhet fel. Az eredmény pedig hab a tortán:

„Nagyon örülök a csapatnak, remek szezonkezdés Fernandóval a dobogón. Én hatodik lettem, figyelembe véve az elmúlt két hétben… tíz napja nem tudtam sétálni, nem tudtam mozgatni egyik kezemet sem, egy zöldség voltam gyakorlatilag. Nem gondoltam, hogy itt lehetek, még próbálom mindezt feldolgozni. Nagyszerű begyűjteni ezeket a pontokat és vezetni ezt az autót, remek idénykezdés” – nyilatkozta a kanadai a Formula.hu jelenlétében.

f1-stroll-aston-bahrein



Stroll ráadásul az egyik Mercedest, George Russellt is megelőzte a futamon: „Igen, nagyszerű érzés volt legyőzni Russellt. Úgy gondolom, Hamiltont is elkaphattuk volna a virtuális biztonsági autó nélkül, ott veszítettünk némi időt. Így is közeledtünk hozzá a végén, de az utolsó húsz körben a fájdalom volt a fő korlátozó tényező. A 10-es kanyarban és egyéb pontokon szenvedtem, nem tudtam magabiztosan befordulni. Csak próbáltam eljutni a végig, de így is jó móka volt vezetni az autót” – mondta el a fiatal pilóta, aki szerint minden téren jobb az AMR23-as, mint az elődje.

 

Szerencsés volt az Alonso-koccanás

Stroll persze nem kerülhette ki a start után történekre vonatkozó kérdéseket sem: nekikoccant hátulról a csapattárs Alonso autójának, miközben Russell-lel vívott már akkor is, aminek köszönhetően a brit végül a megingó spanyolt is megelőzte.

„Nagyon szerencsések voltunk. Későn fékeztem, hogy megpróbáljak George elé kerülni, Fernando pedig igyekezett alávágni Hamiltonnak a 4-es kanyarban. Nagyon rossz időzítés volt, szerencsére megúsztuk” – fogalmazott Stroll, aki hozzátette: a történteket követően égett is a sérült csuklója, és „még könnyezett is”.

A csuklója kapcsán egyébként még elmondta, hogy napról napra jobbnak érzi a kezét, és vasárnap már nem is volt gondja a kormány fogásával sem, a két hét múlva esedékes Szaúd-arábiai Nagydíjig pedig természetesen folytatja a rehabilitációt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: