DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Így örül Alonso: „Ez nem is igaz!”

Hivatalosan is kijelenthető, hogy Fernando Alonso 41 éves korában végre jó helyre igazolt! A spanyol már az utolsó körökben is dicsérte az autót, s a leintés után is fülig ért a szája.

A 2021-es Katari Nagydíjon megszerzett harmadik helyezése után tért vissza az F1-es dobogóra Fernando Alonso, aki azzal, hogy az Aston Martinhoz igazolt, végre úgy fest, hogy jó lóra tett. A spanyol versenyzőnek az elmúlt kilenc évben ez a második dobogós helyezése, összességében pedig a 99.

A kétszeres világbajnokkal madarat lehetett volna fogatni a paddockba visszatérő Nico Rosberggel készült interjú alatt. Először a gratulálni odalépő cspattársa, Lance Stroll felépülését méltatta a harmadik helyen záró Alonso: „Lance óriásit küzdött, hogy ma itt lehessen és felépüljön a műtétből, szóval gratulálok neki” – kezdte Alonso, aki arra nem tért ki, hogy a kanadai kis híján felöklelte őt a rajt után a négyes kanyarban.



„Kiváló eredményt ért el a csapat, fantasztikus, hihetetlen, hogy a dobogón végeztünk a szezonnnyitón. Az Aston Martin nagyon keményen dolgozott, hogy az év elejére a második legjobb autót építsék meg, ez az egész olyan, mintha nem is lenne valódi.”

„Jó lett volna a Ferrarik elől indulni, hogy ki tudjuk használni a versenytempónkat, de sajnos a rajtunk sem volt ma a legjobb, így a pályán kellett eléjük kerülnünk. Mindegy is, így izgalmasabb volt, remélem a nézők is élvezték, mert én nagyon! Már alig várom Dzsiddát.”

Nico Rosberg az interjú végén megkérdezte Alonsót, hogy a tavalyi konstruktőri hetedik helyezés miatt a szélcsatornában viszonylag sok időt kapó Aston Martinnak segítségére lehet-e ez a Red Bullra való felzárkózásban: „Remélem igen, de jövőre már nem kapunk ennyi időt!”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: