DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Meglepően elégedettek az Alpine F1-es pilótái

Ugyan a szabadedzéseken elért eredmények alapján nem feltétlenül áll jól a francia istálló, a pilóták igyekeztek pozitívnak mutatkozni a pénteki nap végén. Pierre Gasly és Esteban Ocon izgatottak a folytatás miatt.

A szezonnyitó hétvége előtt két nagy kakukktojás volt a mezőnyben, az Aston Martin és az Alpine istállói. Előbbit a többség minimum a középmezőny elejére várta, a sejtések pedig nemcsak beigazolódtak, de Fernando Alonso parádés teljesítménye okán néhányan már azt vizionálják, hogy a spanyol akár a pole-pozícióért is harcban lehet.

Más azonban a helyzet az enstone-i gárda oldalán. A csapat részéről nemrégiben azt nyilatkozták, hogy szándékosan nem fedték fel lapjaikat és az F1 háza táján is sokan vélték úgy, jócskán van tartalék az autójukban a teszteken látottakhoz képest. Ezzel szemben a pénteki szabadedzések ezt nem igazán mutatták meg, hiszen az első edzésen az eredménylista hátsó traktusában kellett keresni pilótáikat, míg a későbbi villanyfényes gyakorlás során már sikerült előrébb ugraniuk, de továbbra is mezőny középső részében foglaltak helyet.

Pierre Gasly a hetedik lett, Ocon viszont kicsúszott a legjobb tízből. Az eredmények ellenére mindketten nagyon bizakodók voltak.

„Nagyszerű érzés újra autóban lenni, és érezni a pénteki edzésnap kihívásait. A teszteken nyilvánvalóan egy kicsit több idő van az autó megismerésére és a változtatásokra, de a mai nap emlékeztetett arra, hogy milyen gyorsan haladnak a dolgok, és mennyire precíznek, pontosnak kell lenni a gyakorlásokon” – kezdte értékelését a Gasly, aki az idei év elején Alonso helyére érkezett a csapathoz.



„Sűrű programunk volt egészen a végig, és azt hiszem, hogy jó képet alkottunk az autó beállításairól a várható körülmények között. Azt mondanám, hogy a második szabadedzés már sokkal kényelmesebb volt, mint az első. Az autó jól érezte magát, és ezen a hétvégén még sok minden vár ránk. Izgatottan várom az időmérőt” – tette hozzá az egyszeres futamgyőztes, akivel hasonló véleményen volt a csapattársa is.

„Jó irányba haladnak a dolgok és hosszasan átbeszéljük majd, mit tehetünk azért, hogy jól alakuljon a szezon első kvalifikációja. Persze többet kell kihoznunk magunkból, de úgy érzem készen állunk” – fogalmazott Ocon.

A 26 éves pilóta érezhetően igyekezett óvatosabb lenni csapattársához képest, ám alapvetően optimista a hétvége további részét illetően. „Alapvetően elégedett vagyok azzal, ahogyan a szezon első pénteki edzése sikerült, és jó érzés újra egy versenyhétvége környezetében lenni. Ma láthattuk, hogy az autó teljesítménye csak nőtt a teszt óta, mi pedig tisztább képet kaptunk arról, hogy hol kell még javítanunk” – zárta gondolatait a francia versenyző.

***

Az új F1-es szezonra szerkesztőségünk is ráncfelvarrással készült: a minőséget és a hitelességet célzó tartalmakkal, újításokkal vágunk neki a 2023-as idénynek. Hogy mik ezek? Olvasd el ebben a cikkben, és tarts velünk idén is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: