DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Verstappen: A problémák ellenére is versenyképesek vagyunk

A Red Bull holland sztárja elárulta: az RB19-es egyensúlyával adódtak gondok pénteken, ám ezzel együtt is esélyesnek tartja magukat a győzelemre.

Egyelőre a vártnál nehezebben indul a vb-címvédő Max Verstappen bahreini hétvégéje, a holland sztár ugyanis az autó viselkedésére panaszkodott az első szabadedzésen, annak ellenére, hogy az RB19 a múlt heti teszten gyakorlatilag végig kezesbárányként működött. Az energiaitalosok tanácsadója, Dr. Helmut Marko a két gyakorlás között elismerte, hogy értetlenül állnak az autó kezelhetőségében beállt változások előtt, ám a csapatnak a második edzésre azért sikerült némi javulást eszközölnie, Verstappen ugyanis a már villanyfényes körülmények között tartott gyakorláson a második helyen végzett, bár sok időt töltött a bokszban, ami arra utal, hogy továbbra sem sikerült tökéletesre varázsolni az RB19-est.

„Valóban nehezen indult a napunk, mert egyszerűen nem találtuk a megfelelő egyensúlyt, ami meglehetősen furcsa, hiszen a teszten majdnem minden működött, amivel próbálkoztunk. Néhány dolgot meg kell értenünk. Még a második edzés kezdete is nehézkesen alakult számunkra, de az utolsó gyorskör annak ellenére is jól sikerült, hogy nem volt időm a megfelelő magabiztosságot felépíteni, valamint nem tudtuk, mire számítsunk az autótól, de a végén már sokkal inkább egyben volt” – magyarázta Verstappen a Formula.hu jelenlétében.



„A versenyszimuláció során mutatott tempónk ugyanakkor meglepett, tehát összességében azt hiszem, nem olyan rossz az autónk a hosszabb etapokon. Egyszerűen újra fel kell vennem a ritmust az autóval, és meg kell szoknom, hogyan változik a vezethetősége a rövidebb és hosszabb etapok között. Ha jól érzem magam benne és ismét úgy nyomhatom a gázpedált, ahogy szeretném, akkor nagyon gyorsak leszünk, de természetesen nem szabad hagynunk, hogy kiessen a működési tartományból a verseny során” – bizakodott a kétszeres világbajnok.

Az talán már nem is számít meglepetésnek, hogy a második edzést Fernando Alonso zárta az élen a remek formát mutató Aston Martinnal, Verstappen szerint azonban nekik sincs szégyellnivalójuk az RB19-es teljesítményét illetően. „Elég gyorsak, de ezt már a teszteken is láthattuk, mindazonáltal persze remek napon vannak túl. Nekünk lesz még egy kis dolgunk, mert azzal tisztában vagyunk, hogy az autónk versenyképes, de még össze kell állnia a dolgoknak” – zárta a holland.

 

***

Az új F1-es szezonra szerkesztőségünk is ráncfelvarrással készült: a minőséget és a hitelességet célzó tartalmakkal, újításokkal vágunk neki a 2023-as idénynek. Hogy mik ezek? Olvasd el ebben a cikkben, és tarts velünk idén is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: