DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 15. szerda
F1

Gond van Verstappen autójával, a Red Bull keresi az okát

Nem ment jól az első szabadedzésen az F1-es világbajnok, a Red Bull pedig azt közölte, hogy probléma merült fel az RB19-cel: egyelőre keresik a megoldást.

A harmadik időt autózta Max Verstappen a Bahreini Nagydíj első szabadedzésén, hat tizedmásodpercet csapattársától, a gyakorlást az élen záró Sergio Pereztől, és egyszer sem tűnt úgy, hogy igazán nagy potenciál lenne a világbajnokban. A Red Bull az edzés után közölte, hogy szokatlan problémát tapasztaltak a holland RB19-ével:

f1-verstappen-redbull-bahrein-2023



„Max autójánál beállt egy változás az autó viselkedésében, amit jelenleg nem igazán tudtunk megmagyarázni. A hőmérséklet egy kicsit más. De rá kell jönnünk, hogy mi történik, és hogy az autó miért nem reagál egyáltalán ahhoz képest, mint ami a teszten történt” – mondta a Sky Germanynek Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója.

„A furcsa az, hogy csak az egyik autónknál jelentkezett ez a probléma, pedig elvileg mindkettőt ugyanúgy állítottuk be. Egyértelműen meg tudjuk ezt oldani” – tette hozzá Marko, aki nem igazán értette, hogy Perez autója miért viselkedett teljesen máshogy, mint Verstappené.

***

Az új F1-es szezonra szerkesztőségünk is ráncfelvarrással készült: a minőséget és a hitelességet célzó tartalmakkal, újításokkal vágunk neki a 2023-as idénynek. Hogy mik ezek? Olvasd el ebben a cikkben, és tarts velünk idén is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: