DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ocon egy kellemes meglepetésnek tartja az idei autót

Bár más utakon jártak a többi csapathoz képest, Esteban Ocon úgy érzi, határozottan jó munkát végeztek az F1 szezon előtti tesztje során. A francia pilóta szerint az Alpine jó irányba tart.

Ahogyan arról a csapatfőnök, Otmar Szafnauer is nyilatkozott, az Alpine F1-es istállója szándékosan nem fedte fel lapjait a Bahreinben tartott teszt során, így tehát nem véletlenül nem láttunk időmérős szimulációkat a franciáktól. A szakember magabiztosnak tűnt a vele készített interjú során és elmondása szerint a pilóták is elégedettek voltak a három napon át tartó munkát követően. Ezt most Esteban Ocon is megerősítette, aki elárulta, igazán meglepte őt a csapat 2023-as versenygépe.

„Volt mit tanulni az elmúlt három nap során, de határozottan jó munkát végeztünk és sok különböző területet lefedtünk. Több beállítási elemet és az egyes gumikeverékeket is kipróbáltuk, így műszakilag sikerült ráérezni arra, mi az, ami jól működik. Ez egy erős visszajelzés volt arról, hogy jó irányba tartunk. Ezt követhetjük, a következő napokban pedig megnézzük az adatokat és kielemezzük az egészet” – idézte Ocont a PlanetF1.



 

„Az autó sokkal stabilabb, így könnyebben támadhatjuk a kanyarokat. Sokkal jobb az egyensúly, ami jóval nagyobb önbizalmat ad nekünk. Ez meglepő volt a strapabíróbb első gumikkal. Az egyensúlyt tekintve úgy gondolom, hogy eléggé pontosak vagyunk a féktávokon. Az autó nagyon jó” – fejtette ki bővebben a francia versenyző.

A gyengeségeket sem fedik fel

Ahogyan az egykörös tempójukról, úgy a negatívumokról sem akarnak a kelleténél több információt szolgáltatni a csapat részéről. Ocon szerint a legfőbb, hogy érezhetően sikerült előrébb lépniük a kezdetekhez képest.

„A gyengeségeket megtartjuk magunknak. Az első napon egy nagyon kényelmetlen pozícióból sikerült egy középső pozícióba kerültünk. Még mindig azon dolgozunk, hogy megtaláljuk, mi a legjobb kompromisszum, amit elérhetünk” – mondta Ocon, akit a pattogásról is megkérdezték, mivel néhány felvételen egyértelműen látszott, hogy a jelenség továbbra is fennáll.

„Azt hiszem, a kamera felvette az egyik etapunkat, amikor a keményebb beállításokkal próbálkoztunk, de szó sincs ilyesmiről.  Mindent kézben tartunk” – szabadkozott a 26 éves pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: