DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
F1

„Kiváló, pozitív, nagyon elégedett” – így összegezte tesztjét Verstappen

A címvédő világbajnok már csak a szezonnyitón ül az RB19-be: a nyilatkozatából kiemelt fenti kulcsszavakból is érződik, a Red Bull felkészülése úgy alakult, ahogy a nagykönyvben meg van írva.

Max Verstappen a csütörtöki és pénteki tesztnapon teljesítette a bahreini főpróbán neki jutó másfél tesztnapot – szombaton egyedül Sergio Perez jut szerepben a Red Bullnál. Világbajnokhoz méltón Verstappen mindkét napot az eredménylista elején zárta: az első nap, mikor végig vezetett, ő autózta a legjobb köridőt, a második nap délutánján második lett Guanyu Zhou mögött.

„A mai nap során a kisebb részletekre összpontosítottunk és kis lépéseket tettük meg. Az autó újra jól válaszolt mindenre. Sokat tanultunk a következő hétvégére és természetesen a további versenyekre” – összegezte napját és tesztjét a sajtónak nyilatkozó Verstappen. A hollandnak volt egy hosszabb veszteglése a garázsban pénteken műszaki gond miatt, de így is 204 körig jutott a tesztelés során.



„Nagyon elégedett vagyok. Ahányszor bepattantam az autóba, komfortosan éreztem magam és azonnal nyomni tudtam. Óriási elismerés jár mindenkinek a garázsban, mivel az egész telet végigdolgozták, sőt még a tavalyi évet is, hogy elkészüljön ez a jelenlegi autó. Látni a pályán és azt, ahogyan viselkedik, kiváló. Még meglátjuk, mennyire lesz gyors jövő héten, de az előérzetem pozitív” – foglalta össze Verstappen.

Apró műszaki gond a Red Bullnál

Az említett technikai problémát, amely a garázsban tartotta a világbajnokot, Verstappen nem említette, és Gianpiero Lambiase, a csapat mérnökigazgatója sem tulajdonított nagy jelnetőséget neki.

„Kis gyermekbetegség volt, apró probléma, amely viszont pályaidőbe került. Holnap sűrített programot futunk, hogy biztos minden szükséges adattal távozhassunk” – mondta Lambiase. „De Max mai rövid kifutásaiból látjuk, hogy csiszolódik a csomag a verseny előtt. A másfél napja szempillantás alatt eltelt, de komfortosan érzi magát az autóban és készen áll a csatára.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: