DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ferrari: Tökéletes a hangulat, jó formában vagyunk

A Scuderia nemrég munkába állt F1-es főnöke szerint sikerült elvégezniük, amit a bahreini teszt előtt célul kitűztek, de még korai bármi konkrétumot is mondani.

Csendes, de erős tesztet teljesített Bahreinben a Ferrari: bár a korábbi évekkel ellentétben ezúttal nem villogtak a köridők tekintetében, a csapat versenyzői többször is hangsúlyozták, hogy nem is az volt a cél. Mindenesetre a két pilóta, Charles Leclerc és Carlos Sainz negyedik és ötödik helyen zárt szombaton, bő hét tizedmásodperces hátrányban az élen záró Red Bull-os Sergio Perezhez képest.

A maranellóiak néhány hete munkába állt új F1-es csapatfőnöke, Frederic Vasseur is érezhetően jó hangulatban volt a teszt során: többször is próbálták kicsikarni belőle, hogy milyennek látja az esélyeiket, de viccelődve csak annyit mondott a szakember, hogy „a top 10-ben biztosan benne vagyunk” a csapatok között.

f1-vasseur-ferrari-teszt-bahrein



A nyugodtság és a pozitív légkör Vasseur teszt végi nyilatkozatából is áradt – persze hogy mindez és a teszten elvégzett munka mire lesz elég az elsőre legerősebbnek tűnő Red Bull-lal szemben, az még egyelőre kérdéses:

„Három intenzív munkával teli nap volt ez mindenki számára a csapatban” – fogalmazott Vasseur a Ferrari közleményében. „Számos elemet kipróbáltunk az autón, és több dolgot is kipipáltunk a programunkból anélkül, hogy a köridőkkel vagy a többiekkel foglalkoztunk volna, egyszerűen csak magunkra koncentráltunk. A fő cél az volt, hogy a lehető legtöbb kilométert megtegyük, és ez sikerült is, noha mindig több időt szeretnénk. De ezzel mindenki így van.”

„Akárhányszor sikerült mindent összeraktunk, úgy tűnt, megvan a teljesítményünk, de egyértelműen még annál a folyamatnál tartunk, hogy kiismerjük az autót, szóval még korai bármit is mondani. A csapatban tökéletes a hangulat, és jó formában vagyunk ahhoz, hogy nekivágjunk ennek a hosszú szezonnak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: