DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Miért húzódik ismét Hamilton új szerződése?

Már beszéltek a hosszabbításról, de Wolff szerint nem ez jelenleg a prioritás számukra – azért sem, mert egyértelmű, hogy együtt folytatják az F1-ben.

Lewis Hamilton januárban töltötte be a 38. életévét, a jelenlegi szerződése pedig a hamarosan rajtoló szezon végén jár le a Mercedesszel. Ennek ellenére tavaly többször is utalt rá a hétszeres világbajnok, hogy esze ágában sincs még szögre akasztani a bukósisakját, így várható, hogy szerződést hosszabbít a csapatával. A Mercedes bemutatóját követően neki is szegezték Toto Wolffnak a kérdést, hogy hogyan állnak a tárgyalások a brit pilótával:

„Volt már néhány szerződésünk a múltban, és ezek csak kis mértékben változtak egymáshoz képest, szóval ezek rendszerint nem túl összetettek a nyilvánvaló feltételeken túl” – fogalmazott a csapatfőnök a Formula.hu virtuális jelenlétében. „Megvolt az első beszélgetésünk. De nem akarok kijelölni pontos időtervet, mert jelen pillanatban ez sem neki, sem nekünk nem fontos. Még van egy teljes évünk, hogy megtaláljuk erre a megfelelő időpontot.”

f1-hamilton-mercedes-2023



Wolff arról is beszélt, hogy sem a hosszabbítás tényét, sem az új szerződés időtartamát nem befolyásolja az, hogy Hamilton rövidesen már a negyedik x-et is eléri: „Úgy gondolom, az életkor egyáltalán nem játszik szerepet az új szerződésben. Ha megnézzük, mennyire jól kitolták a határokat világszerte az élsportolók: ott van például Tom Brady 44-45 évesen, mégis ott van a pályán. Szóval a kornak nincs szerepe.”

 

Mi a helyzet a fizetéssel?

Amikor arról kérdezték Wolffot, hogy készek-e akár többet fizetni Hamiltonnak, mint eddig (korábban voltak erről pletykák), így felelt: „Mindig találtunk jó megoldást, amely reflektált a csapathoz és a sporthoz hozzáadott értékére. Másrészt pedig szerintem a Mercedesnél szeretne lenni. Ezek sosem voltak vitás részletek. Semmi sem húzódik el.”

Azt is felvetették a Mercedes F1-es vezérének, hogy már nem először húzódik el a hétszeres világbajnok hosszabbítása, de Wolff szerint szó sincs elhúzódásról, másrészt attól még, hogy nyilvánosan nem jelentenek be valamit, az nem jelenti azt, hogy a háttérben már nem írták alá a kontraktust:

„Szerintem inkább csak a médiában kelt ez hisztériát, hogy nem jelentünk be semmit. De magunk között sosem jelentett problémát megoldani a dolgokat a tél során, mielőtt elkezdődik a versenyzés, mert mindig is világos volt, hogy ezt fogjuk tenni. Egyszerűen nem elsődleges prioritás, hogy leüljünk, hiszen ez egy olyan kaland, amit folytatni fogunk.”

Wolff azt is hozzátette: a több mint egy évtizede tartó közös munka okán Hamilton pontosan tisztában van vele, hogy mit várhat az istállótól. „Nyolc konstruktőri címet nyertünk zsinórban, aztán tavaly mellélőttünk. De az erőforrások és a képességek megvannak, csak folytatnunk kell a fejlődést, mint az előző szezonban. Nem hiszem, hogy bármi kétség van Lewisban annak kapcsán, hogyan tud teljesíteni a csapat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: