DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Ha félsz, akkor maradj otthon!”

Romain Grosjean egy interjúban arról beszélt, hogyan változtatta meg a gondolkodását minden idők egyik legnagyobb F1-es balesete.

A Haas istállótól és az F1-ből 2020 végén, bahreini balesete miatt a tervezettnél két futammal korábban távozó, s azóta Amerikában új otthonra találó Romain Grosjean a minap a GQ magazinnak adott interjújában többek között arról is beszélt, hogy a tengerentúlon sokan csak erről a bukásról ismerik őt. A sokszoros F1-es dobogós francia kifejtette, hogy minden idők egyik legbrutálisabb F1-es balesete után miért nem döntött úgy, hogy befejezi versenyzői karrierjét:

„Élned kell az életed. Ha nem szeretnéd, hogy valami történjen veled, akkor maradj szépen otthon, és ne csinálj semmit. Én nem így tekintek az életre” – mondta Grosjean, majd így folytatta. „Én inkább 300-as tempónál élek és kiélvezek mindent: repülőket és versenyautókat vezetek. Inkább jól érzem magam, mint hogy azt mondjam: jaj, ez veszélyes lehet, inkább otthon maradok és vigyázok magamra. Szerintem, ha boldog akarok lenni, ahhoz meg kell tapasztalnom ezeket az élményeket.”

grosjean-ambulance



Grosjean arról is beszélt, hogy mennyiben változtatta meg a gondolkodását az, ami utolsó F1-es nagydíján történt vele: „Annyi bajom volt korábban, forgalmi dugók, lekésett repülők, és hasonlók, ami miatt az ember nyavalyog. Most meg úgy vagyok vele, hogy ha halott lennék, akkor nem lennék itt… Épp ezért nem számítanak az ilyesmik.”

A francia versenyző idén már harmadik IndyCar-szezonját futja, emellett egy Lamborghinivel rajthoz állt a daytonai 24 óráson is – a tervek szerint jövőre már az IndyCar mellett az olasz márka LMDh prototípusával indul egyes versenyeken, így Le Mans-ban is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: