DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

„A Hondával nagyszerű a kapcsolatunk” – Horner

Miközben mindenki a Ford és a Red Bull kapcsolatáról beszél, felmerül a kérdés, mi lesz a Hondával? Christian Horner elárulta, hogy a bejelentés ellenére mindkét fél elkötelezett a közös munka iránt a hátralévő években.

Hivatalosan is bejelentették, amire egy ideje már számítani lehetett, vagyis a Ford visszatér a Formula-1-be, mégpedig a Red Bull oldalán 2026-tól kezdve. Mindez azt is jelenti, hogy az energiaitalosok munkakapcsolata véget ér majd a Hondával, ám az új motorszabályok életbelépéséig még együtt dolgoznak a japánokkal.

Erről Christian Horner beszélt a New Yorkban tartott bemutató után, ahol elárulta, párhuzamosan zajlik majd a két projekt.

„A következő három esztendő során tovább folytatódik az együttműködésünk, mivel egy tisztességes megállapodást kötöttünk. A kapcsolatunk nagyszerű a Hondával. 2025 végéig együtt fogunk dolgozni, de nem lesz átjárás a kétféle tevékenység között. 2026-ra fogunk koncentrálni, de a folyamatok között egy kínai nagy fal húzódik majd. A célunk a Hondával az lesz, hogy a lehető legjobb eredményeket érjük el, ők pedig teljes mértékben elkötelezettek ebben, szóval igen, ez egy mindenki számára egyértelmű kapcsolat, ami 2025-ben a végéhez ér” – értékelt Horner a sajtó képviselői, így többek között a Formula.hu munkatársa előtt.  



A Red Bull csapatfőnöke szerint a Forddal kötött partneri megállapodásuk egyik legnagyszerűbb része, hogy mindenre rálátásuk lesz majd és egy helyen végezhetik a munkálatokat.

„A 2026-os Ford motorban az egyik legjobb, hogy minden egy fedél alatt történik majd, így a karosszériáért felelős mérnökök is közel lesznek a motor integrációjához. Ezt nem szabad alábecsülni” – tette hozzá Horner, aki szót ejtett Adrian Newey véleményéről is,  elmondása alapján, ugyanis a tervezőzseni abszolút támogatta ezt az új projektet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: