DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Vasseur: Egyelőre nem Leclerc szerződése a legfontosabb

Mindkét pilótájáról beszélt a Ferreari új főnöke, aki szerint nem volna helyén való máris szerződésekről beszélni. Sainzt már régóta meg akarta szerezni.

A teljesítmény javítása az elsődleges cél 2023-ban a Scuderia számára, minden más csak ez után következik – mondta Frederic Vasseur, a Ferrari újonnan kinevezett csapatfőnöke, aki korábban már dolgozott együtt Leclerc-rel, Carlos Sainzt pedig már réges-régen kinézte magának.

2019 decemberében nem kis meglepetést okozott, mikor az első szezonját épp csak teljesítő Leclerc-rel 2024 végéig szóló hosszabbítást írt alá a csapat, azonban ez is mutatja, mennyire repül az idő, hiszen jövőre lejár a monacói kontraktusa. Vasseur ennek ellenére nem sieti el a tárgyalásokat.



„Egyelőre ez a téma nincs napirendi ponton” – mondta a csapatfőnök a Planet F1 oldalának. „Nem volna helyén való valami ilyen dologgal indítanom itt. Jelenleg inkább a sportszakmai részével foglalkozunk a dolgoknak, de olyan ez, mint egy esküvő: ha az asztal mindkét fele boldog, akkor folytatni fogjuk, ugyanakkor jelenleg más élvez elsőbbséget. Jó a kapcsolatunk, és lesz még időnk megbeszélni ezt. Jelen pillanatban sokkal fontosabb, hogy kihozzuk magunkból a legtöbbet és jó eredményeket érjünk el” – szögezte le Vasseur.

 

Sainz már régóta a célkeresztjében volt

Frederic Vasseur egyúttal azt is leszögezte, hogy a közös múlt ellenére Charles Leclerc nem érezheti magát a nyeregben, hiszen ez nem jelenti azt, hogy a monacói lesz a csapat vezérpilótája. A francia korábban már többször is megkörnyékezte a Scuderia másik versenyzőjét.

„Amikor még a Renault-nál dolgoztam, felvettem vele és a menedzsmentjével a kapcsolatot, hogy elcsábítsam, majd később a Saubernél is megpróbáltam leigazolni – sikertelenül. Szóval úgy voltam vele, hogy »oké, ha vele akarok dolgozni, akkor nekem kell ahhoz a csapathoz csatlakoznom, ahol ő versenyez«. Viccet félretéve, jóban vagyunk, megbízom benne, és megmutatta már sokszor, hogy egy potenciális nyertes, ami rendkívül fontos a csapatnak.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: