DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

„Checónak szoftverfrissítésre van szüksége”

A korábban a Red Bull F1-es csapatánál is versenyző exversenyző, David Coulthard úgy véli: Sergio Pereznek alapvető dolgokon kell változtatnia.

Sergio Perez eddig két szezont húzott le a Red Bullnál Max Verstappen oldalán, ám míg a holland mindkét közös idényükben megnyerte a világbajnokságot, addig a mexikóinak csak egy, illetve két futamgyőzelemre futotta. Egyedül a 2022-es évad első fázisában tűnt úgy, hogy Perez érdemben felveheti a versenyt kollégájával, ám ahogy érkeztek a fejlesztések az eleinte túlsúlyos RB18-ashoz, úgy érezte magát egyre kényelmesebben a volánnál Verstappen, így újfent kinyílt az olló kettejük között.

f1-perez-redbull-mexiko-2022



Kétségtelen, hogy Pereznek javulnia kell ahhoz, ha a vb-címért akar küzdeni úgy, hogy esélye legyen a kétszeres világbajnok csapattársa ellen is, viszont a karrierje során a Red Bullt is megjáró David Coulthard úgy véli, képes lehet erre a mexikói. Ha viszont nem, akkor a skót ex-F1-es szerint tényleges fenyegetést jelenthet rá a harmadik pilótának igazolt Daniel Ricciardo, bármennyire is állítja azt az energiaitalosok vezetősége, hogy nem számolnak állandó versenyzőként az ausztrállal:

„Checo azt fogja látni, hogy egy igazi tartalékversenyző lesz náluk” – utalt Ricciardóra a BBC Sportnak nyilatkozó Coulthard. „Ha megnézzük, Maxnak hány győzelme van és neki mennyi, akkor Checónak nem elég kiporolni néhány sarkot. Itt egy alapos újragondolásra, egy szoftverfrissítésre lesz szükség. Ha ugyanazokat az alapanyagokat használjuk egy süteményhez, akkor ugyanolyan süteményt fogunk kapni. Változtatni kell rajta, ha valami mást akarsz kapni.”

„Hozzáférése van a világbajnok adataihoz. Láthatja, hol gyorsabb, hol lassabb. Checo gyorsabb lehet néhány területen. Egyszerűen csak Max gyakrabban összerakja a dolgokat. Minden tudás adott ahhoz, hogy Checo javítson a teljesítményén. Ha ezt megteszi, elérhető lehet számára a világbajnoki cím. Ha nem teszi meg, akkor egy újabb olyan versenyző lesz, aki nyert néhány nagydíjat, akárcsak jómagam” – vélekedett a korábbi pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: