DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Az Aston Martin elszakadna a Mercedestől

Az F1-be 2021-ben visszatérő Aston Martin zsinórban másodjára is csak a hetedik helyen végzett a konstruktőri pontversenyben. Az önállósodásban látják a lehetőséget.

Nem szokatlan az F1-ben, hogy a kisebb, komoly gyári háttér nélkül rendelkező csapatok a tehetősebb, nagyobb csapatoktól vásárolnak alkatrészeket, s nem kivétel ez alól az Aston Martin sem, akik ugyan gyári támogatással érkeztek az F1-be, még nincs meg a szükséges infrastruktúrájuk ahhoz, hogy önellátóak legyenek.

Ahogyan a Red Bull és az AlphaTauri, valamint a Ferrari és a Haas, valamint az Alfa Romeo közt kialakult egyfajta üzleti kapocs, úgy az Aston Martin és a Mercedes is szorosan együttműködik, az istálló csapatfőnöke, Mike Krack ugyanakkor úgy gondolja, hogy amennyiben az épülőfélben lévő új főhadiszállásuk elkészül majd, akkor több mindent csinálhatnak maguknak, ez pedig a kulcs lehet a sikerhez.



„Amikor rendelkezel azzal a lehetőséggel, hogy magadnak készíts el minden alkatrészt, akkor gyorsabban és olcsóbban tudsz onnantól dolgozni. Ez azt jelenti, hogy egy-két csomaggal többet próbálhatunk ki az autón éles körülmények közt, ami a gyorsabb elkészítés és az anyagi előnyök miatt is lehetséges. Szóval ebből a szempontból egyértelműen jó lépés a saját gyár megépítése” – idézi Kracket az F1 News.

Az Aston Martin technikai igazgatója, a Red Bulltól elcsábított Dan Fallows szerint köszönettel tartoznak a Mercedesnek, mert rengeteget segítettek nekik, de valóban az önállósodás lehet a megfelelő ösvény a csapat számára.

„A Mercedesszel való kapcsolatból sokat profitáltunk, és sohasem csalódtunk bennük. Azonban a jövőben szeretnénk a saját megoldásainkat használni, s hinnünk kell benne, hogy legalább olyan jó munkát tudunk majd végezni, mint ők. Persze erre fel kell készülnünk alaposan, mielőtt bármilyen döntést is hoznánk.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: