DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Saját útját járva hódítaná meg az F1-et az Aston Martin

A technikai igazgató Dan Fallowsnak határozott elképzelése van a csúcsra vezető útról: a brit szakember szerint nem másolhatják riválisaik módszereit.

A Lawrence Stroll által irányított legendás brit márka hangzatos tervekkel és célokkal tért vissza a királykategóriába 2021-ben, az eredmények azonban egyelőre keserű szájízzel tölthetik el a csapat rajongóit és a kanadai üzletembert. Az mindenesetre kétségtelen, hogy az idősebbik Stroll pénzt és energiát nem sajnálva küzd a csapat felemelkedésért, hiszen Silverstone-ban épül az alakulat vadonatúj gyárközpontja, miközben az elmúlt években több neves mérnököt és szakembert is sikerült magához csábítania az Astonnak. Közéjük tartozik Dan Fallows is, aki a 2022-ben taroló Red Bullt hagyta hátra a zöldek kedvéért, a brit technikai igazgató keze nyoma pedig először a csapat 2023-as modelljén fog megmutatkozni, amelyet február 13-án tárnak a szurkolók kíváncsi szemei elé.



A 49 éves Fallows töretlenül hisz a csapat víziójában, emellett pedig a győzelemhez szükséges recepről is határozott elképzelése van: „A legfontosabb, hogy ne utánozzuk azt, amit az ellenfeleink csinálnak, az ugyanis nem segítene nekünk átlépni a Ferrarit és a Mercedest, éppen ezért a saját módszereinket kell kidolgoznunk” – magyarázta a technikai igazgató, akinek szavai némileg furcsán hangozhatnak annak fényében, hogy a Spanyol Nagydíjra jelentősen átdolgozott autójuk a sokatmondó „zöld Red Bull” gúnynevet kapta az ellenfelektől…„Az embereink hihetetlenül motiváltak, az új gyárépület pedig egyszerre szemlélteti a lendületünket, a víziónkat, valamint a törekvéseinket, hogy mihamarabb a győzelemért harcolhassunk. Épp ezek azok a tulajdonságok, amelyek miatt sikerülni fog: szenvedély, motiváció és hit.”

 

A tökéletes Red Bull

A brit szakember kétségkívül tisztában van vele, hogy mire van szüksége egy csapatnak, amely a győzelmeket és a bajnoki címet veszi célba, hiszen már Sebastian Vettel diadalmas évei alatt is a Red Bullt erősítette. Meglátása szerint az energiaitalosok sikeresen gyomlálták ki gyengeségeiket, aminek köszönhetően mára szinte tökéletes versenycsapattá váltak. „Számos oka van annak, hogy a Red Bull ennyire jó. Az elmúlt években egy olyan időszakon mentek keresztül, amikor a hibák kiküszöbölésére koncentráltak, legyen szó a versenycsapatról, a gyártóegységekről vagy akár a tervezőirodáról. A sikereik is bizonyítják, hogy nincs olyan terület, ahol számottevő gyengeséggel rendelkeznének, én pedig büszke vagyok rá, hogy a mérnöki oldalon hozzájárulhattam ehhez. Elképesztően erősek, nekem pedig vannak tapasztalataim arról, hogy mit jelentenek a futamgyőzelmek vagy a bajnoki cím. Muszáj megbizonyosodnod arról, hogy semmi sem vetheti vissza a teljesítményedet, valamint semmilyen szempontból nincs hiányosságod” – zárta gondolatait Fallows.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: