DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

„Lando az egyik legjobb, de Oscar közel lesz hozzá”

Nem fogalmazott meg konkrét elvárásokat Oscar Piastri első F1-es idénye előtt a McLaren vezére, de arra számít, hogy versenyre fog kelni Lando Norrisszal is.

Ismét lehetőséget ad egy újoncnak a Formula-1-ben a McLaren: akárcsak Lando Norris, most Oscar Piastri is náluk debütál a száguldó cirkuszban – igaz, az idáig vezető út nem volt épp zökkenőmentes, hiszen az Alpine egészen az FIA szerződéseket elismerő bizottságáig vitte a kérdéskört, a testület azonban megállapította, hogy a fiatal pilótának csak a wokingiakkal van érvényes kontraktusa 2023-ra.

Piastri tehetségével mindenki tisztában van, elvégre első idényében megnyerte a Formula-3-at és a Formula-2-et is. Ez azonban önmagában még nem garancia arra, hogy az F1-ben is sikeres lesz, Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója (aki az érettségét már dicsérte versenyzőjének) azonban biztos benne, hogy az ausztrál idővel Norrist is meg fogja szorongatni, pedig őt a legjobbak közé sorolja:

f1-piastri-mclaren-teszt-2022



„Úgy gondolom, Lando az egyik leggyorsabb versenyző a mezőnyben, és arra számítok, hogy ő és Oscar közel lesznek egymáshoz” – idézi Brownt a RacingNews365.com szaklap. „Azt várom, hogy Oscarnak lesz néhány lehetősége legyőzni őt és ugyanez fordítva, és nyilván pontosan ezt is akarjuk: két versenyzőt, akik egymás mellett haladnunk és folyamatosan változik közöttük a felállás.”

„Nincsenek kitűzött elvárásaim, hogy ezt vagy azt kell elérnie egy bizonyos dátumig, de úgy gondolom, Lando legalább annyira gyors, mint bárki más a Formula-1-ben. Úgy vélem, egy győzelemre alkalmas autóban futamokat nyerne. Szerintem ezzel talán mindenki egyetértene. Szóval Oscarnak egy olyan csapattársa lesz, aki a világ egyik leggyorsabbja, de teljes mértékben arra számítok, hogy idővel fel fogja vele venni a versenyt.”

Arról még az azóta a Sauberhez távozott excsapatfőnök, Andreas Seidl beszélt, hogy annak ellenére, hogy két versenyképes pilótájuk lesz, a személyiségükből fakadóan nem számítanak arra a csapatnál, hogy feszültség alakulhat majd ki közöttük.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: