DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Piastri érettségét dicsérte a McLaren vezére

Megvédte az Alpine vezetőségének kritikáitól Oscar Piastrit a McLaren vezérigazgatója, aki egy érett és határozott fiatalembernek tartja a 21 éves tehetséget.

A 2022-es szezon talán legnagyobb médiavisszhangot keltő botránya a McLaren és az Alpine csatája volt Oscar Piastri szerződtetésének jogáért. A franciák akadémiáját erősítő F3-as és F2-es bajnok a 2021-es év vége óta várt arra, hogy helyet kaphasson a Formula-1-es mezőnyben az Alpine színeiben, amikor pedig ez végre megtörtént volna nyáron Fernando Alonso távozása után, az ausztrál pilóta tagadta, hogy szerződést írt volna alá a francia gárdával.

Mint később kiderült, Piastri már július elején megegyezett a McLaren csapatával, akik sorozatos gyenge teljesítményei miatt felbontották Daniel Ricciardo többéves szerződését. Az ügy később az FIA szerződéseket bíráló bizottsága elé került, akik végül úgy határoztak, hogy a fiatal tehetség hivatalosan is a wokingiak pilótája lehet 2023-tól. Ezt követően többször is hevesen bírálta az Alpine vezetősége Piastri viselkedését az ügyet illetően, Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója azonban megvédte a 21 éves versenyzőt.



„Nagyon koncentrált, határozott és érett, úgy tűnik, nincs sok hullámvasút az érzelmeiben” – mondta Piastriról az amerikai a Speedcafénak. „És ez többször feltűnt a nyári zűrzavar során. Egy gyári csapat vádat emel ellened és bíróság elé visz, kemény karakternek kell lenned ahhoz, hogy 21 évesen ez ne zavarjon meg. Ő viszont hagyni fogja, hogy a vezetése beszéljen helyette. Nem keveredett szócsatába, noha Otmar (Szafnauer, az Alpine csapatfőnöke) tett pár kellemetlen és alaptalan kijelentést. Oscart ezek nem dühítették fel.”

„Szóval amit látok, az egy határozott és érett 21 éves fiatalember. Ezt látjuk az autón belül és kívül is, tudjuk, milyen gyors versenyző” – jelentette ki Brown.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: