DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Webber szerint Piastri egy igazán hűséges pilóta

Mark Webber erősen vitatja az Alpine F1-es csapatfőnökének állítását, miszerint Oscar Piastri nem volt igazán lojális előző csapatához. Az ausztrálok korábbi versenyzője ezt másképp látja.

Miután Fernando Alonso távozása biztossá vált, egy rövid ideig úgy tűnt, hogy az Alpine ifjú tehetsége, Oscar Piastri válthatja a spanyolok kétszeres F1-es világbajnokát, a dolgok azonban nem így alakultak. A fiatal ausztrál végül visszautasította ezt az ajánlatot és a McLaren istállójával állapodott meg, az ügy pedig nagy port kavart.

Az egyértelmű, hogy a francia alakulat részéről továbbra sem bocsátottak meg igazán Piastrinak, amire az olyan nyilatkozatokból is lehet következtetni, mint amit Otmar Szafnauer, az Alpine csapatfőnöke adott még decemberben. A szakember akkor egy elég egyértelmű utalást tett Piastri hűtlenségére, ám Mark Webber igyekezett megvédeni az idén bemutatkozó pilótát.



A korábbi F1-es versenyző elárulta, véleménye szerint Piastri annyira lojális volt ebben a helyzetben korábbi munkaadójához, amennyire csak lehetett. „Elég nyugodt volt és ironikus módon annyi lojalitást mutatott, amennyit csak tudott az adott körülmények között, mert további válaszokra várt. Ő volt a leghűségesebb. Az összes többi részvényes vagy ember biztosan sokkal kevésbé volt türelmes. Bizonytalan volt a jövője, de aztán a McLaren részéről jelezték, hogy változásokat szeretnének. Oscar elérhető volt, és ez olyasvalami, amire elég gyorsan kellett lépnünk” – magyarázta Webber a Speedcafe munkatársának.

A McLaren vállalta a kockázatot

Webber szerint az egyik legnyomósabb érv az volt a wokingiak mellett, hogy egy fiatal tehetségért képesek voltak megválni egy olyan tapasztalt pilótától, mint Daniel Ricciardo.

„Készek voltak hatalmas kockázatot vállalni Oscarral, ami óriási volt. Ezt korábban már Lando (Norris), Carlos (Sainz) és nyilvánvalóan Lewis (Hamilton) esetében is megtették. Ez egy nagyszerű lehetőség volt. Csak arról volt szó, hogy akarták őt, de ez volt az első, ami nagy különbséget jelentett, így világossá vált, hogy mi lesz a terv” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: