DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ki lehet az Andretti Cadillac F1-es pilótája?

A projekt vezetői nem titkolják, hogy szeretnének amerikai versenyzőt ültetni az F1-es ülésbe: ki is mondtak egy nevet, akire számítanak.

f1-herta-andretti-cadillac



Ahogy arról tegnap beszámoltunk, bejelentette F1-es beszállási szándékát az Andretti és a General Motors, a tervek szerint a Cadillac neve alatt futha az amerikai cégcsoport projektje, és valószínűleg 2026-tól érkezhetnének meg a felek a száguldó cirkuszba.

Azt elmondták, hogy maga a csapat már épül, vannak szakembereik, sőt egy motorgyártóval is megegyeztek már a kezdetekről, de az sem rejtették véka alá, hogy pilótafronton milyen elképzeléseik vannak:

„Egyértelműen az a tervünk, hogy legyen egy amerikai pilótánk, és szerintem mindenki tudja, hogy ki a legjobb” – mondta Michael Andretti, majd amikor konkrét kérdésr kapott Colton Hertáról, akkor nem kertelt:

„Coltonnal szerződésünk van az IndyCarra, és az teljesen egyértelmű, hogy amerikai érdek, hogy biztosítsuk: legyen egy amerikai pilóta az ülésben” – tette hozzá.

 

Hertának máshol is lehet esélye

Az egyetlen probléma az, hogy Colton Herta más csapatok figyelmét is felkeltette már a csalódást keltő 2022-es IndyCar-szereplése ellenére. A Red Bull és az AlphaTauri nagyon szerette volna leigazolni 2023-ra az amerikait, de nem kaphatott szuperlicenszt, viszont jó esély van rá, hogy amint ezt a kritériumot teljesíti, valaki szerződést ajánl neki. Herta jelenleg is kontraktusban áll a McLarennel, és a várakozások szerint idén is tesztelhet F1-es autót, így erősen kérdéses, hogy megvárja-e az Andretti Cadillac 2026-os érkezését.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: