DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Hamilton legalább háromcsapatos vb-harcban bízik

Lewis Hamilton abban reménykedik, hogy a Mercedes 2023-ban visszatér a világbajnoki csatába, és nem csak két résztvevője lesz a harcnak.

A Mercedes nyolc éven át tartó uralkodása ért véget 2022-ben a száguldó cirkuszban, miután a hibrid érában először fordult elő, hogy nem a németek nyerték meg a konstruktőri világbajnokságot. A csapatnak mindössze egyetlen győzelem jött össze tavaly, Hamilton pedig – karrierje során először – futamgyőzelem nélkül zárt egy szezont.



 

Erős Ferrarit szeretne Hamilton

„Szeretném, ha mi lennénk az egyik csapat, aki fel tudja majd venni a kesztyűt ellenük” – utalt Hamilton a Red Bullra és a Ferrarira az F1.com hasábjain. „Jó volna legyőzni őket, én pedig bízom ebben. Ugyanakkor azt remélem, hogy a Ferrari erős lesz az elkövetkező években. Nehéz év van mögöttük, de egyértelműen voltak biztató jelek részükről, amiket jó volt látni. Egyszerűen jó érzés a Ferrarit végre újból az élmezőnyben látni.”



 

Több csapat ellen akar harcolni

A hétszeres világbajnok megemlített még két istállót, akikről el tudja képzelni, hogy a közeljövőben harcban állhatnak a világbajnoki címért: „Remélem, hogy nem csak kétcsapatos csatát láthatunk majd a végső elsőségért 2023-ban. Szeretném, ha legalább mi hárman ott lennénk az elejében, de akár még meglepetés is történhet. Akár a McLaren is odaérhet és az Alpine-nál is kiváló munkát végeztek. Majd meglátjuk!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: