DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ezért van Ocon minden héten az Alpine gyárában

A francia pilóta sokkal nyugodtabbnak érzi magát a vezetőségben történt változások óta. Esteban Ocon úgy érzi a csapata fejlődött, de nagyon keményen kell dolgozniuk a sikerekért.

Rengeteg változáson ment már keresztül az enstone-i székhelyű F1-es alakulat, többek között a névváltás tekintetében, de a vezetőségben is történt néhány személycsere az elmúlt években. Az alakulat 2021-re elhagyta a Renault nevet, helyette a hozzájuk köthető Alpine márkája került előtérbe, a 2022-es szezon elején pedig az Aston Martin alakulatától érkező Otmar Szafnauer vette át a csapatfőnöki teendőket.

Ezzel felváltották a csapat korábbi struktúráját, melyben a korábbi ügyvezető igazgató, Marcin Budkowski és a versenyigazgató, Davide Brivio közösen irányították az istálló mindennapjait. Jelenleg Szafnauer az Alpine vezérigazgatója, Laurent Rossi, valamint a Renault csoport általános vezetője, Luca de Meo alatt dolgozik. Esteban Ocon úgy érzi ez a felállás a lehető legjobbat hozza ki a csapatból és belőle is.

„2010-ben, tehát 12 évvel ezelőtt kerültem először Enstone-ba. Azóta valami őrületesen sok változást láttam itt. Nyilvánvalóan hosszú időre megállapodtunk, ami nagyszerű érzés. Remek vezetőségünk van és fantasztikus csapattal rendelkezünk” – idézte Ocon szavait a Motorsport.



„Pozitív nyomást gyakorolnak ránk. Ez nem a rossz nyomás, hiszen teljesítenünk kell, máskülönben végünk lenne. Ez teljesen más. Ez a versenyzés, a motorsport szenvedélye. Mióta Laurent, Luca és Otmar csatlakozott hozzánk, határozottan nyugodtabb vagyok, és jól érzem magam” – folytatta a francia pilóta.

Mindent megtesz a siker érdekében

Ocon nem szeretne semmit sem megbánni a pályafutása végén, ezért keményen dolgozik, és amikor csak teheti, ellátogat az Alpine gyárába.

„Papíron minden szépnek tűnik most, de még nem tartunk ott ahol szeretnénk, ezért mondom, hogy maradjunk a földön, dolgozzunk tovább, és lássuk, hogy ez is hova vezet. Ez a célom, hiszek abban, hogy képes vagyok rá. Minden héten a gyárban vagyok, keményen dolgozom, mert nem szeretném azt érezni miután visszavonultam, hogy megbántam, és ha ezt vagy azt csináltam volna, akkor többre viszem. Ezt nem akarom, de minden rajtam múlik” – tette hozzá Ocon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: