DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Red Bull számára az imolai hétvége jelentette a fordulópontot

Max Verstappen után az osztrák istálló csapatfőnöke is úgy vélekedett, hogy az Emilia-romagnai Nagydíjon aratott győzelmük fontos pont volt a szezon során. Christain Horner szerint lélektanilag ez sokat jelentett számukra.

Miközben a Ferrari stabilnak tűnt, a Red Bull megbízhatósági gondokkal küzdött a szezon elején, az Emilia-romagnai Nagydíjtól kezdve viszont fordult a kocka. Míg a Ferrarinál egyre több hibát vétettek, addig az energiaitalos alakulat elkezdte ledolgozni hátrányát, ennek pedig Imola volt a kiindulópontja.

Bő egy héttel ezelőtt a kétszeres világbajnok, Max Verstappen úgy vélte, hogy Imola után láttak esélyt először arra, hogy jó lehetőségük lehet a címvédésre, pár napja pedig Christian Horner is osztotta nézeteit.

„Közel maradtunk és ez nagyon fontos volt. 21 futamból állt a mi bajnokságunk, mivel az elsőn egy dupla kiesést produkáltunk. Számomra az egyik döntő hétvége Imola volt a sprintversennyel, majd a győzelemmel. Mindkét futamot megnyerni, elérni a kettős sikert, és legyőzni a Ferrarit hazai pályán, lélektanilag óriási dolog volt számunkra csapatként” – mesélte Horner az Autosportnak.

 

A súlyproblémákat is orvosolniuk kellett



A szakember az autó súlyproblémáira is kitért, mivel a meghibásodások mellett ez volt a másik hátráltató tényező a 2022-es idény elején. Végül ezzel is megbirkóztak, a csapat munkáját pedig csak dicsérni tudta.

„Fejlesztettük az autót, javítottunk rajta, és egy kicsit fogyasztanunk is kellett, de aztán megjött a sebesség. Ezek a srácok egyszerűen fantasztikusan dolgoztak idén” – tette hozzá a 49 esztendős csapatvezető.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: