DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel idén többször felhívta telefonon Ricciardót

Sebastian Vettel visszavonult, Daniel Ricciardo számára pedig nem maradt hely, így mindketten távoznak a mezőnyből. Az ausztrál most elárulta, korábbi csapattársa több alkalommal is megkereste őt.

Azt már nyáron tudni lehetett, hogy Sebastian Vettel befejezi F1-es pályafutását, míg Daniel Ricciardo kezdhetett új állás után nézni, mivel a McLaren még a szerződése lejárta előtt megvált tőle, hogy honfitársa, Oscar Piastri érkezhessen a helyére.

Ricciardót a Haas is megkereste, azonban ő egy versenyesképesebb autóra vágyott, végül úgy alakult, hogy tesztpilótaként, de visszatért korábbi csapatához, így már ismét a Red Bull kötelékéhez tartozik. Az ausztrálról sokan pletykáltak az elmúlt hónapokban, ezen idő alatt pedig volt egy ember a mezőnyből, aki elég sokat aggódott miatta. Mint kiderült a visszavonuló négyszeres világbajnok, többször is felhívta őt.

„Idén többször is felvette a telefont, és egyszerűen csak barátként viselkedett, törődött velem. Érdeklődött, ahogyan egy igazi barát teszi. Fontos, hogy ilyen barátaid legyenek, viszont ez a rajtrácson nem túl gyakori. Jól kijövünk a versenyzőkkel, de nem szoktunk ennyire mély barátságot ápolni egymással. Néhány gesztus, amit idén tett, és néhány kedvesség, amit irántam tanúsított, bizonyos értelemben váratlan volt, de egyszerűen szuper érzés, hiszen nagyon kedves volt” – mesélte Ricciardo a Speecafe számára.



„Nyilvánvalóan egy kicsit nagyobb hangsúlyt kaptak a szerződéssel kapcsolatos dolgok az elején. Volt persze néhány más pilóta is, aki érdeklődött, így hiba lenne kizárólag őt kiemelni, de a leggyakrabban Sebastian hívott fel engem” – folytatta Ricciardo, aki 2014-ben volt Vettel csapattársa.

Vettel tiszteletet érdemel

Ricciardo a német versenyző pályán kívüli tevékenységeire is reflektált. Véleménye szerint a 35 éves pilóta tiszteletre méltó dolgokat tett.

„Személyes szinten, nagyra értékelek néhány dolgot, amit értem tett idén. Szerintem nagyon gondoskodó egyéniség, törődik a sportág egészével, de velünk, versenyzőkkel is. Mindannyian versenyzők vagyunk, az biztos, de azt hiszem, határozottan képes volt ezt szétválasztani, és csak ránk figyelni. 2013-ban például könyörtelen megközelítést alkalmazott. Látszott benne a nyers versenyzői hajlam, és az a vágy, hogy ne nyerjen, hanem pusztítson, ha úgy tetszik. Az ilyesmit csodálni és tisztelni kellett” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: