DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Perezt nem aggasztja Ricciardo visszatérése

A Red Bull mexikói F1-es pilótája állítja: számára semmi nem változik azzal, hogy a sokszoros nagydíjgyőztes harmadik pilótaként érkezett a csapathoz – sőt, szerinte sokat segíthet nekik.

Nem sokkal a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj után jelentették be hivatalosan is, hogy a McLarentől távozni kényszerülő és a Formula-1-es rajtrácsról is kiszoruló Daniel Ricciardo visszatér a Red Bullhoz: a korábban az energiaitalosoknál számos nagydíjgyőzelmet arató ausztrál harmadik pilótaként írt alá a bikákhoz.

Bár a csapat hangsúlyozta, hogy alapvetően szimulátoros és promóciós tevékenységek során számítanak Ricciardóra – akinek mindeközben feltett szándéka, hogy 2024-ben már újra ülése legyen a rajtrácson –, sokan fenyegetésnek tekintik a jelenlétét Sergio Perez.

f1-perez-redbull-abudhabi-2022



A mexikói pilóta a Monacói Nagydíjon aratott diadala után 2024 végéig hosszabbított a Red Bull-lal, s alapvetően teljesítményben a legtöbbször közelebb van Max Verstappenhez, mint elődjei, de ismerve az energiaitalosok múltját, betonbiztosnak azért nem érezheti a helyét.

Amikor azonban a Sky Sports arról kérdezte Perezt, mennyire érzi fenyegetésnek Ricciardo érkezését, a versenyző nem tűnt túl aggodalmaskodónak:

„Meglehetősen nyugodt vagyok. Mármint folyamatosan nyomás alatt élünk versenyzőkként. Részemről ez nem változtat semmin. Úgy gondolom, ez nagy eredmény a csapattól, hogy egy ilyen pilótát megszerzett, mint Daniel, aki nagyban hozzájárulhat a csapathoz. Remek srác, vele jövök ki az egyik legjobban a paddockban. Szóval szerintem nagyszerű, hogy Daniel itt van a csapatban, és az én oldalamról ez nem változtat semmin.”

Perez egészen a szezon végéig harcban volt a világbajnoki ezüstéremért, két futamgyőzelme azonban végül csak az összetett harmadik helyre volt elegendő a csapattárs Verstappen és a ferraris Charles Leclerc mögött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: