DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

„Verstappennek könnyebb, mint nekem volt” – Rosberg

A 2016-os F1-es világbajnok szerint az is segíti a hollandot, hogy rá mindenki egyértelmű első számú pilótaként tekint a Red Bullnál.

Négy évig versenyzett egymás oldalán a Mercedesnél Nico Rosberg és Lewis Hamilton, ebből három alkalommal toronymagasan kiemelkedett a mezőnyből az autójuk, így egymással kellett megharcolniuk a világbajnoki címért. 2014-ben szoros, 2015-ben sima csatában nyert Hamilton, 2016-ban azonban visszavágott Rosberg, aki egy újabb kiélezett szezon során legyőzte brit kollégáját.

A vb-sikere után néhány nappal vissza is vonuló német expilóta szerint éppen ezért neki nehezebb dolga volt a Hamilton elleni harc során, mint a tavaly szintén a hétszeres világbajnokkal, idén pedig az eleinte erősebbnek tűnő Ferrariban ülő Charles Leclerc-rel megküzdő Max Verstappennek, aki egyértelműbben számít első számú pilótának a csapatánál:

f1-verstappen-perez-redbull-abudhabi-podium



„Az egész csapatnak semleges hozzáállást kellett tanúsítania Lewis és köztem” – magyarázta Rosberg a Gazzetta dello Sport hasábjain. „Furcsa volt a légkör a csapaton belül, mivel nyilvánvaló volt, hogy rivalizálás zajlik a garázsunkon belül. Ennek eredményeként hiányzott az egyensúly a csapatszellemből, ez pedig nehézzé tette, hogy szorosabban dolgozzunk együtt. Elszigetelt voltam a pályafutásom legfontosabb szakaszában. Verstappennek könnyebb lehet a helyzete, hiszen mindenki őt tekinti az első számú versenyzőnek. Nyugodtabb a légkör a Red Bullon belül.”

 

Verstappen az F1 legjobbai között

Mindez persze nem azt jelenti, hogy Rosberg megkérdőjelezné Verstappen érdemeit, sőt lenyűgözve beszélt a holland 2022-es produkciójáról:

„Ugyanaz a küzdő mentalitás van meg benne, mint Michael Schumacherben és Ayrton Sennában, és már nem követ el hibákat sem. Egy csapattárs sem tudta vele tartani a lépést, pedig Sergio Perezről és Pierre Gaslyról beszélünk, akik nem igazán rossz pilóták.”

„Verstappen elképesztett idén. Rosszul indult a szezonja, a Ferrari akkor fölényben volt. Utána mégis történelmi szezont futott 15 győzelemmel, miközben viszonylag kevés pole-t szerzett, azaz sokszor előre kellett törnie. Mindig ott lesz a legjobb öt versenyző között. 25 évesen már két vb-címet nyert, a győzelmek terén pedig már meg is előzte Fernando Alonsót. Óriási tehetség, és most már teljes versenyzővé vált.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: